Tips og triks

5 tips mot stress

Jeg vet godt hvordan det er å være stressa. Akkurat nå, for eksempel, skulle jeg egentlig jobbet med to av tre vurderinger jeg har neste uke, jeg skulle øvd på piano, dans og helst tatt noen nye bilder, vært sosial eller shoppet julegaver, snakket med familien eller laget noe mat til senere. Men med 24 timer i døgnet sier det seg selv at alt dette her, det får jeg faktisk ikke tid til. Så jeg har bestemt meg for at jeg skal slutte å stresse sånn med alt.

Lett å si, kanskje? Ikke så lett å fullføre. Jeg har derfor skrevet ned fem punkter som gjør at du (kanskje) stresser litt mindre med alt du må fikse!

1. Ikke vær tidsoptimist. Denne her treffer meg hver gang. Jeg tenker alltid at "Jada, jeg klarer denne innleveringen på to timer" eller "I kveld skal jeg gjøre alle leksene for resten av uka". Det går jo ikke! Det eneste det ender med er at jeg blir skuffa over meg selv og føler jeg ikke får gjort noenting. Vær litt tids- realistisk.


2. En ting om gangen. Har du så mye å gjøre at du rett og slett ikke gjør noenting? Der har jeg også vært, og det funker jo overhodet ikke. Begynn med en ting, og ikke sitt og gruble på alt det andre du må få til.

3. Ikke hør på musikk når du øver til viktige prøver. Dette funker for noen, men for de aller fleste gjør det deg mer ukonsentrert enn det hjelper. 

4. Pauser! Pauser er viktig. Ta deg litt mat, les en bok, se en episode av favorittserien din eller scroll gjennom instagram. Men sett deg en tid til du skal tilbake til arbeidet- da blir alt så mye mer effektivt!

5. Finn en motivasjon. Tenk på helgen, på juleferien, på den dagen du er ferdig og kan levere det du holder på meg og faktisk si deg helt ferdig. Hold fast på den tanken, og jobb mot det! Ingenting er umulig.

Og ja, jeg vet det er tusen ganger lettere å skrive dette på en blogg og få alt til å høres fantastisk og lett ut, mens i virkeligheten er det så mye verre. Men alt ordner seg til slutt. Så bare trekk pusten, finn fram arbeidet og kom i gang. Så er det bare 22 dager til jul <3

-EK

Melanie Martinez

Hei!

I det siste har jeg falt helt for artisten Melanie Martinez. Hun er så flink! Har egentlig likt sangene hennes siden hun var med i The Voice, men nå i det siste har jeg plutselig begynt å høre på alle sangene hennes, og de er så bra? Til og med de ingen snakker om er fantastiske. Favorittene mine akkurat nå er "Cake" og "Mad Hatter", altså to av de som ikke er så populære. Dere må høre dem, seriøst- og se musikkvideoene til de sangene hun har videoer til. Det er liksom en hel historie bak hver sang. Elsker det!

Så, dagens tips; hør litt på Melanie Martinez. Verdt det :)

-EK

EK tipser: Fem fantastiske youtubers!

Heihei!

I dag våknet jeg overraskende fornøyd og klar for dagen, og det på en mandag?! Klarte meg strålende (om jeg får si det selv, høhø) gjennom dagens naturfagsprøve og resten av dagen har vært veldig fin. Ble sittende utelåst utenfor huset en stund, men jeg hadde internett og tak over hodet så det gikk egentlig helt fint- jeg klarte meg gjennom pianotimen OG jeg får sjokoaldepudding til dessert. Hallo, jeg er fornøyd!

Det jeg tenkte å gjøre nå er å tipse dere om fem youtubers jeg ser på og er stor fan av, som (forhåpentligvis) ikke alle har hørt om. Er så kjedelig når det blir listet opp type Pewdiepie og Zoella for hundrede gang, ikke sant? Så her har dere fem "nye":

1. Allie Marie Evans. Hun er er så fantastisk, dere MÅ sjekke henne ut. Hun lager masse kortfilmer som tar opp viktige temaer på en veldig spesiell og fin måte, i tillegg til å lage typiske youtube-guru videoer som "room tour", "q and a" og "a day in the life". Elsker henne <3 Link HER

2. Noodlerella. Hun har helt utrolige impressions av Disney og pixar figurer, pluss mye mer. Veldig søt og flink :)

3. Natalies Outlet. Hun lager kortere videoer, så du ikke går lei, og hun tester ut veldig mye! Mange life hacks/beauty hacks/food hacks osvosv, i tillegg til typiske tags og challenger. Veldig morsom :)

4. Andreas choice. Veldig morsom og flink til å redigere, og hun kommer med masse tips som faktisk funker! Mange youtubers lister bare opp det vi vet fra før og det som virkelig ikke fungerer, men her hjelper det faktisk ganske ofte, så det er bra :)

5. Mikey Murphy. Også veldig morsom, han har et stort utvalg av forskjellige typer videoer og han får det veldig bra til i alle, haha. Han holder seg ikke til det tradisjonelle og litt kjedelige, her har han f.eks. laget en kortfilm på fem timer, og jeg syns sånt er veldig gøy å se.

Så, det var mine topp fem litt mindre kjente youtubers! Forhåpentligvis har dere ikke sett på alle før, så kanskje dere fikk noen tips? Gjerne tips meg om noen dere liker å se på (det hørtes litt creepy ut men jaja), jeg tar i mot alt!

-EK

Tre ting å være glad for

Hei!

Nå sitter jeg med litt mye arbeid foran meg, straks skal jeg på dans (heldigvis), så da blir det et lite avbrekk. Uansett prøver jeg å forbli optimist her, haha, jeg har nemlig innsett hvor mye holdningen og reaksjonen vår til ting faktisk påvirker oss. Hvis du klarer å ta ting med et smil, i det minste tenke på løsninger og ikke bare problemer- da kommer du langt! Så her har dere tre ting jeg har å være glad for akkurat idag:

1. Jeg fikk sove 45 minutter lenger om morgenen

2. Jeg kjøpte et horn med ost og skinke til lunsj, og det er helt utrolig godt

3. Vi fikk se en ganske interressant dokumentar i geografitimen, som ellers ikke er mitt favorittfag
Det er de små tingene som gjelder, vet dere! Nå skal jeg fylle ut noen gørrkjedelige norskbegreps-ark før jeg stikker på dans, hehe. Kos dere videre! Og gjerne del tre ting som gjør deg glad i kommentarfeltet :)

-EK

Ti ting å gjøre når du ikke har noe å gjøre

Når man er syk, men ikke får sove, har sett absolutt alle serier man kan tenke seg på viaplay, lest ut fire bøker OG faktisk vurdert å gjøre lekser, da kjeder man seg litt. Ettersom min situasjon ligner veldig på dette, har jeg kommet opp med ti ting du kan finne på om du virkelig ikke har noe å finne på. Here we go:

1. Lag en throwbacktime-liste med sanger. Finn alle de fantastiske hitene fra du var yngre, med alle minnene og tankene, og bare nyt det! Sånne lister kommer også godt med på fest eller med vennegjengen :)

2. Årets første bad! Jeg leste et sted at det er 2 grader i Stjørdalen, så kanskje utsett det liiitt hvis du bor langt nord- men her i Stavanger er det nesten en skam om du ikke har bada enda. Hopp i det!

3. Lag et album fra sommeren i fjor. Jeg lover, dette er mye mer gøy enn det høres ut som. Du får gå gjennom alle de gode stundene fra sommeren, og ikke minst bli inspirert til hva du kan gjøre denne sommeren- som heldigvis ikke er så altfor langt unna. (Gi meg styrke, seks uker til)

4. Test ut noe helt nytt: En hårfrisyre, kanskje en oppskrift, prøv deg på tegning, fotografering, lær deg en dans fra youtube- hva som helst! Men det må være noe du aldri har gjort før. 

5. Dra på piknik. Jeg mener, kom igjen. Hva er mer koselig enn en piknik med venner/familie/deg selv? Så kan du dra frem tb lista også, så blir det helt perfekt :)

6. Sorter i klesskapet. Nå som sommeren treffer oss for fullt kan vi like gjerne pakke vekk mariusgensere og ullstilongs, for nå skal crop-topene frem!

7. Sjekk sangteksten (lyrics) til en sang du tror du kan. Det er så ofte de synger noe heelt annet enn jeg trodde, og jeg innser at sangen har en helt annen mening. Like spennende hver gang.

8. Roadtrip! De som kjenner meg vet at dette er seriøst det kjekkeste jeg vet om i hele, hele verden. Roadtrips og fornøyelsesparker = life. Pakk bagen og dra på biltur til et helt tilfeldig sted, trenger ikke være langt unna. Om et år har forhåpentligvis noen av vennene mine lappen, så da blir det nok mye av det her! (Advarsel til alle venner)

9. Test ut 17.mai sminke/hårfrisyre/antrekk. Er det en "høytid" jeg aldri kommer på før siste liten, så er det 17.mai. I år aner jeg ikke hva jeg skal gjøre en gang, så jeg burde kanskje planlegge litt selv.. Men uansett! Å tenke ut og teste ut sminken, hvordan du skal ha håret og ikke minst antrekk er en veldig smart og gøy ting å gjøre i forkant.

10. Grav ned en tidskapsel. Samle sammen noe du mener representerer denne generasjonen, eller bare noe tilfeldig du har lyst til å ha med, og skriv "må ikke åpnes før år ..." på boksen. Så graver du den ned, og for å gjøre det litt ekstra spennende, kan du lage et kart til kapselen som du enten bevarer selv, eller graver ned et annet sted. Dette høres ut som sånn tiåringer finner på (og det er det vel egentlig), men halloo- det er litt gøy.

Så der har dere ti ting! Forhåpentligvis gav det dere noen ideer :) Nå må jeg stikke, skal på rød løper med only!

-EK

Noe å høre før eksamen
Hehe, jeg vet det (heldigvis) er en stund til eksamen og andre store, skremmende prøver enda- men denne sangen er virkelig verdt å høre på uansett. Jeg får helt selvtilligboost, jeg! Helt siden Sia kom med hiten "Chandelier" har jeg blitt mer og mer hekta på sangene hennes. Jeg vet ikke helt hva det er, men hun får det så bra til- tekstene, melodien og budskapet kommer så godt frem og passer så bra sammen, og det funker like bra hver gang. Rett og slett stor fan!

Så det var dagens tips. Nå skal jeg komme i gang med litt spansk her, så da kan vel denne sangen bare settes på repeat (trenger nok litt motivasjon her, ja). Håper dere har en fantastisk dag, og hvis ikke så husk: Det kommer en ny i morgen :)

-EK

Topp 10 morsomme og merkelige deler av internettet

Lite å gjøre en lørdagskveld? Ikke fortvil! Jeg har løsningen på det meste (uten å skryte altså). Her har dere ti fantastiske, unødvendige steder på internettet du ikke vil angre på at du trykket på- tror jeg. Så, sett deg godt til rette, sleng noe popcorn i microen oog sett i gang:

1. The_fact_site

Funfacts, mindblows og det meste av unødvendige fakta du kommer til å elske finner du her. Visste du for eksempel at Skottlands nasjonaldyr er enhjørning? Eller at 29.mai er den offisielle "Legg hodeputen din på kjøleskapet- dag"?

2. http://www.pointerpointer.com/

Du plasserer musa et sted på skjermen, og et bilde hvor noen peker nøyaktig på stedet musa er, popper opp. Dødsgøy.

3. http://www.rainymood.com/

Hvis du trenger litt stemning, men været ikke er på din side- anbefales. Perfekt til å sitte inne med en stor kopp kaffe og good samvittighet :)

4. http://thequietplaceproject.com/thequietplace

Advarsel: Dette kan gjøre situasjonen enda kjedeligere enn den var fra før og du risikerer å sovne- men seriøst, det er verdt en titt. Av og til er det virkelig nyttig.

5. http://haneke.net/

Sånn ca det motsatte av The quiet place- seriøst.

6. http://www.mapcrunch.com/

Denne er heelt fantastisk. Hvis du er reisesyk men ikke har råd/tid til å dra noe sted, gå inn her og drøm deg bort. Utrolig fascinerende.


7. http://anasomnia.com/index2.php

Beste måten å slappe av på, og helt magisk å se på. Kan ikke beskrives engang haha, bare trykk!

8. http://zoomquilt.org/

En annen sinnsykt kul side, hvor du bare ser og ser og ser...

9. http://www.peopleofwalmart.com/

Denne er kanskje litt på kanten, ikke helt innafor kanskje. Men noen av bildene er utrolig morsomme, det skal jeg innrømme.

10. http://www.lamebook.com/

Dumme mennesker som skriver dumme poster på internett og får litt smartere svar: Underholdning så det holder. Du føler deg ganske intelligent etter noen klikk her inne!

Så, hva syns dere? Noen dere likte? Og, ikke minst: Kjeder du deg enda? ;)

-EK

Schindlers liste

Vi er i Polen folkens! Poleen ♥ Tror vi får litt tid til overs i kveld og da blir vi bare på hotellet, så jeg tenker å se en film. Vi skal jo til fangeleirene og Schindlers fabrikk senere i uka, så jeg tenkte å se en film som handler om 2.verdenskrig og jødeforfølgelsen. Det er jo en veldig, veldig trist, men viktig historie. Jeg tenker nok det kommer til å renne noen tårer, men jeg tror det er verdt det. Som jeg sa; viktig historie.

Jeg søkte litt rundt og fant bl.a. "Schindlers liste", vurderer å se den... Noen av dere som har sett den? Eller har andre historiske/spillefilmer som handler om dette temaet? Tenker det kanskje blir liiitt mindre trist om jeg vet mer av historien bak og er forberedt, på en måte.

 

To bilder jeg fant på Google, vil helst ikke ha noen grusomme bilder her på bloggen... Men ja. Noen som har sett den?
-EK

#2: 3 tips for å komme i gang med speilrefleksen!

Heihei! Denne dagen har vært ok+, mye som skjer og mye som skulle skjedd, haha. Mer om det senere. Her har dere challenge day 2:

Tips:

1. Lær deg innstillingene. 

Det viktigste når du har et speilreflekskamera vil jeg si er å forstå seg på innstillingene. Bruker du bare auto er det på en måte ingen vits med hele kameraet, det kan gjøre så mye mer! Lær deg hva de forskjellige innstillingene er og hvordan du bør bruke de letteste. Manuelt (M) f.eks trenger du ikke lære deg med en gang, men innstillinger som A og sport burde være lette å forstå.

2. Få deg fjernkontroll!

Alt er ti ganger lettere med en selvutløsende fjernkontroll til kameraet. Jeg lover. Før jeg fikk meg en tok det ca 10 minutter å ta outfit-bilder, nå klarer jeg det på under 2. Skikkelig gøy også, lettere å få blinkskudd ettersom du lettere kan ta flere bilder. Fjernkontroll forandrer bare alt, haha.
Fjernkontrollen kommer med på noen av bildene da, hehee...

3. Knips i vei!

Kom i gang, ta masse bilder og prøv deg frem. "Reglene" i foto er egentlig ikke regler, bilder mot lyset og uklare bilder kan være sinnsykt kule! Gjør det du føler for og bruk din egen kreativitet. Du lærer raskt etterhvert, det kan jeg skrive under på. Last dem inn på pc-en, se hva du gjorde rett og feil og rediger dem sånn du vil ha dem. 


Uklarhet kan være en utrolig kul effekt

Håper noe hjalp! Har du noen tips til meg?

-EK

Follow the line...

Vidvinkellinse, Italia 2014.

____________________________________________________________________________________________________

#tb #vidvinkel #foto #throwback #lovephoto

Eksperiment: Vidvinkel-linseHaha, rare bilder? Eksperimenterte litt med fars vidvinkellinse. Er ikke meningen man skal plassere gjenstander nær linsen, men ta bilde av store ting og få et større perspektiv. Men det er jo gøy å leke seg litt også, så hva syns dere? Bena mine ble skikkelig små på noen av bildene, haha. Skal redigere og legge ut flere senere, nå venter faktisk frokosten her i Italia! #ferie

-EK

DIY video?

Har lenge lurt på om jeg skal begynne å legge ut DIY-videoer, for er det noe jeg elsker, så er det nettopp de videoene. Elsker også å være kreativ og finne  på ting selv, så det hadde kanskje vært noe? Laget faktisk en shorts her om dagen, og filmet hvordan jeg gjorde det. Verdt å legge ut?

Dere kan jo få en sneakpeak på shortsen imens, da!

 


Hva tror dere, hadde en DIY vært bra?

-EK