Matbilder

Colorful cupcakesHei!

I dag våknet jeg opp uten noe spesielt å gjøre- og et er så deilig! Etter å ha tatt bilder og sett på Supernatural, fant jeg ut at jeg ville bake noe. Kjøkkenet var egentlig fullt, men jeg skviste meg inn likevel og lagte disse sjokolade cupcakene med sjokoladebiter OG sjokoladefrosting! Hahahah, wow. Syns de ble ganske søte da, så nå gleder jeg meg til å spise dem til dessert <3 Senere kommer Therese innom også, så da blir det sleepover! Heldige oss begynner ikke på skolen før tirsdag :P

-EK

Summer smoothie

Hei!

I går fant jeg ut at vi har disse utrolig søte glassene her på hytta- så jeg måtte bare lage noe å ha oppi. Mor fant ut at vi kunne ha smoothie, så sånn ble det! Smoothien består av frosne bringebær, jordbær, banan, eplejuice og vaniljeis. Veldig godt, samtlige ble drukket opp :) I dag får vi håpe varmen slår inn, det er meldt oppimot 20 grader og tropenatt, tror jeg...? Tror ikke på det før jeg får se det selv, haha, men vi kan jo krysse fingrene likevel. Nå skal vi ut på tur igjen :)

-EK

Oreo shake

Denne milkshaken bestemte jeg og Therese oss for å prøve oss på i går kveld. Og gjett hva? Det funka! Tror nesten det er den beste milkshaken jeg har drukket, inkludert alle fra Mc´Donalds og Ben&Jerrys, haha. Meget fornøyde :)

Oppskrift:

Bland sammen 6 oreokjeks, 6 kuler vaniljeis og ca 4 dl melk i en blender til alt er en "røre". Pynt med litt krem, sjokoladesaus og kjeks og drikk! Denne oppskriften ga to store glass, og det var ganske mektig, så hvis du er en person anbefaler jeg å halvere.

-EK

Healthy food motivation
Jeg fikk plutselig lyst til å spise sunt, trene og hele pakken- heh. Nå har jeg egentlig bare lyst på mat, så jeg gikk på weheartit og fant alle disse herlighetene- NAM! Therese hjalp til litt da, og nå har jeg en hel kolleksjon av gode OG sunne oppskrifter samlet :) Jeg gleder meg!

I skrivende øyeblikk sitter Therese på gulvet mitt og kaster minimarshmallows på meg, så jeg tror jeg skal gå og ta hevn :P Vi snakkes!

-EK
 

En frisk lunsj

Er jeg den eneste som spiser lunsj to ganger til dagen? En gang på skolen, og enda en gang når jeg kommer hjem. Da er det gått et par timer siden forrige måltid, så det er ikke tale om at jeg klarer å vente til middag! Det er litt praktisk da, for når jeg kommer hjem har jeg jo muligheten til å faktisk lage noe jeg har lyst på, i stedet for å sette meg ned med enda en brødskive. I går fant jeg to jordbær og en melonyoghurt, og med litt havregryn ble det til denne søte bollen:


En veldig god og frisk lunsj! Jordbær minner meg så mye om sommer at jeg får helt lengsel tilbake til i fjor, haha... Heldigvis ikke så lenge igjen nå! 

Hva er favoritten din til lunsj? Og hva skal du i sommer?

-EK
 

BirthdayNoen bilder fra familiebursdagen til søskebarnet mitt :) Det er faktisk helt sykt hvor mange bilder av maten jeg tar, da. Det blir liksom det jeg kommer på, og det som er lett å få bra bilder av- så da blir det lite folk, haha! Jaja, mat er fantastisk uansett så vi overlever vel. For øyeblikket er jeg på hytta, med dårlig internett og bra vær, så oppdateringene her blir kanskje litt redusert.. Men samtidig har jeg så utrolig mange bilder å dele med dere! Det er faktisk helt sykt, jeg fatter ikke hvor all inspirasjonen kom fra. Men bra er det, så jeg håper det varer :)

Kos dere videre i dag, da! Og til alle som må på skole/jobb: Hold ut, snart helg <3

-EK

Smoothie timeAhh, hvor fantastisk så ikke dette ut? Har ikke spist skikkelig middag i dag, så jeg fiksa meg en smoothie nå nettopp. Tok bare det jeg hadde i kjøleskapet/fryseren egentlig, dvs. jordbær, frossen banan, vaniljeyoghurt, eplejuice og isbiter. Det ble veldig godt! Lillebror Oscar var også fornøyd, så dette kan gjøres flere ganger!

Nå har jeg prøvd å gjøre lekser, men er det fredag, så er det fredag. Nå skal Walking Dead sees, haha :D Ha en fin kveld!

-EK

Fredag, ferie og appelsinjuice

Vi klarte det igjen, folkens! Å overleve til neste ferie, altså. For nå er det påskeee :D

Denne dagen har vært en typisk fredag-før-ferie-dag egentlig, mye som burde gjøres som aldri ble gjort og sånn. Jeg husket å levere inn de greiene jeg skulle levere inn, så nå har jeg bare den teoretiske gymmen igjen. Det skal bli digg å bli ferdig med alt! Men uansett, jeg fikk sitte på med søsteren til Elisabeth hjem, så jeg slapp å ta bussen. Herlig! Så nå sitter jeg med plutselig god tid, appelsinjuice og en fancy blanding av yoghurt, frokostblanding og banan:
Flere som har ferie nå? Hva gjør dere i dag?

-EK

Bursdagsfeiring


Masse bilder av mat, haha.. Hva kan jeg si? Food for life <3

Hei og god helg! 

Bildene er fra lillebroren min sin bursdag for noen dager siden. Har ikke rukket å poste dem før nå! 

I dag har vært en ganske bra dag, vil jeg si. Hadde fri de to første timene, så jeg sov lenge og var på skolen kl.10. Vi hadde prøve i naturfag, som er hovedgrunnen til at dagen kun er "ganske bra" og ikke helt perfekt, haha.. Men jeg er i hvert fall ferdig med den! Etter prøven hadde vi avspasering, så vi gikk hjem. Herlig! Nå sitter jeg og ser på youtubevideoer, redigerer bilder og litt film og egentlig bare slapper av. 

God helg!

-EK

Verdens beste snacks


Hei til dere! 

Denne dagen er så bra?! Sola skinner, vi hadde en skikkelig treningsøkt i gymmen som jeg følte jeg fikk til, vi fikk fri midt på dagen og satt på Starbucks, broren min har bursdag = masse kake, osvosv. Alt går egentlig min vei! Når jeg kom hjem slang jeg fra meg alt skolearbeid og satte meg ned med en smoothie og masse frosne druer. Det er så godt, dere må bare prøve det. Slenger noen druer i fryseren, og om noen timer smaker det seriøst bedre enn godteri. Og det er sunt! 

Så, det var dagens tips :) Senere i dag skal vi selvsagt feire broren min, så da blir det nok en del kaker og brus, men det får være lov. I morgen har vi fri, så jeg skal sove hos Therese i natt- gleder meg! Alt i alt en veldig bra uke det her, haha :D

-EK

Cookies x2


Så var det ny uke, da. Vet ikke helt hva jeg synes om at vinterferien er over, men jeg får prøve å tenke positivt. Det gjorde jeg i hvert fall i går- avsluttet kvelden med baking! Disse kjeksene er ufattelig gode, jeg bakte dem før ferien og når jeg kom hjem klarte jeg ikke la være å gjøre det en gang til. Haha! Tok dem med på filmdag med klassen også, og der forsvant de også veldig raskt, så jeg kan med hånda på hjerte si disse vil falle i smak! :) Oppskriften finner dere her: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/chocolate-chip-cookies . Jeg mangla kokesjokolade, så jeg blanda med litt hvit sjokolade denne gang. Suksess!

-EK

Julekake baking

Godmorgen! 

..Er det innafor å si klokka ett på en tirsdag? Tja. Er det ferie, så er det ferie! Jeg har riktignok ikke sovet helt til nå da, jeg har faktisk bakt sjokoladesnitter i dag, jeg! Bakte litt i overkant mange haha, men kjenner jeg familien min rett blir det nok spist opp. Nå venter jeg på at Tone skal komme med julegaven min, tihi, og så skal jeg kanskje filme en video til dere. Hva tror dere det blir`;)

-EK

Cupcakes à la Paris

Se hva vi gjorde i går, da!Cheers!
Etter å ha sittet på sofaen å snakket en halvtime fant vi ut at det var på tide å være litt produktive. Vurderte lenge å lage brownies, men vi manglet kokesjokolade og en form å ha browniesen i- så vi bestemte oss for de klassiske sjokolademuffinsene i stedet. Disse slår alt! Smaker helt utrolig mye bedre enn alle andre sjokolademuffins, mye seigere på en måte. Fant frem halloween- fargede muffinsformer og Paris-forkler, så var vi i gang! Meget fornøyd med resultatet :)

Noen som er interesserte i oppskrift?

-EK

Mini pizzas

Ah, elsk. Jeg er over gjennomsnittlig glad i pizza, og når jeg kommer hjem etter en lang skoledag frister det lite å begynne med lekser- så da lagte jeg minipizza! Bunnen er rett og slett en tortillalefse, så slengte jeg på ketchup (du kan bruke tomatpurè også, for en sunnere variant), stekt bacon, anans, tomat og ost. I ovnen i 7minutter og voilà! Ferdig pizza :) Jeg pleier alltid å lage to, så tar jeg den ene med på skolen dagen etter... Med mindre jeg stapper i meg begge på en gang, haha. Er man sulten så er man sulten!

Nå må jeg virkelig prøve å bli ferdig med en engelsk-innlevering, og ellers redigere ferdig halloween-videoen til dere! Flere som har smakt mini/lefse- pizza? Ser det godt ut?

-EK

Inspoguri på ferde igjen

I dag fant jeg ut jeg skulle lage meg smoothie, til tross for minusgradene ute og at jeg fryser konstant- det virket som en utrolig god idè. Jeg hadde egentlig ikke så veldig lyst på smoothie heller, MEN jeg hadde utrolig lyst til å teste ut makrolinsen min igjen- så da lagte jeg en smoothie for å ta bilde av den, rett og slett! Haha, må le litt når jeg tenker på hvor merkelig denne verden er... Man pynter på maten og kjøper dyrere tallerker og glass, kun for et bilde til bloggen eller instagram. Men sånn er det! Veldig god ble den også, så jeg angrer ikke et sekund :)Det jeg hadde i var:

3 kuler vaniljeis

ca 2dl frosne jordbær

En halv frossen banan

Ca 2dl eplejuice- men det ble litt lite så bare se det an :)

Favorittsmoothien deres? Så det inspirasjonsfylt ut? (hahaha)

-EK

Foodspiration

Du vet den følelsen når du er skikkelig sulten, men samtidig skikkelig sliten (og lat), så du ender opp med å se på bilder av mat i stedet for å spise? Vel, det var meg i går. Resultatet:
Hehehehe... Nå kommer jeg til å friste meg selv hver gang jeg sjekker min egen blogg. Bra jobba, ek.

-EK

It`s time for a smoothie!

To klassiske, kleine bilder av meg, haha. Noen gang prøvd å ta bilde mens du drikker en smoothie og ser søt ut? Ikke så lett.

De to siste dagene har jeg hatt fullstendig dilla på smoothies. Egentlig trodde jeg at jeg likte best milkshake, men nå har jeg jammen ombestemt meg. Nam! Denne er med jordbær, litt skogsbær og en halv banan, litt vaniljeis og eplejuice. Har sagt at mor bare må kjøpe mye mer jordbær, det er jo så sykt godt! Jeg kunne godt spist jordbær hver dag resten av sommeren, hadde vært deilig. 

For øyeblikket hører jeg på Avril Lavigne sine gamle sanger- hun har virkelig forandret seg! Rommet mitt ser overhodet ikke ut, så jeg må  vel rydde litt her før vi drar. England om 2 dager!! Hvis noen har tips til hva man kan gjøre i Sør- England, rundt Oxford og Brighton, gjerne skriv dem her!

-EK

Jeg liker meg best på sjøen
Hei igjen ♥

Nå er jeg vel plassert hjemme igjen, redigerer film og litt bilder. Det har vært en herlig helg, til tross for ikke helt bra vær. I går var vel det beste været vi fikk, men da hadde vi faktisk litt sol! Vi dro ut med båten og endte på Halsnøy, hvor de har søndagsåpen resturaunt og joker. Lunsjen ble da en svær hamburger, og til tross for sulten klarte jeg bare å spise halve, haha. Var veldig godt, og ikke minst fantastisk å være på sjøen igjen. En av de beste følelsene som finnes er når du står i båten, kjenner vinden suse rundt ørene og skumsprøyten står like under deg, åå ♥ 

Forhåpentligvis kommer en video senere i dag! Hva tror dere det er? :) Flere som liker seg i båt?

-EK

Pasta CarbonaraDette er en av favoritt-rettene mine for øyeblikket. Kanskje ikke som middag, for man blir fort lei av det.. Men til lunsj, kvelds og skolemat funker det supert! Jeg pleier å lage to porsjoner, en til kveldsmat og en til skolen neste dag. Og nei, det smaker ikke ekkelt når det er kaldt- det eneste du må huske er å ta opp i mye mer bacon enn det står i den italienske oppskriften, ellers smaker det en smule kjedelig i lengden. Italienerne spiser jo pasta med litt bacon i, jeg spiser bacon med pasta, tihi ♥

Har du smakt pasta carbonara før? Er noen interresert i min oppskrift? (Med litt ekstra bacon)

-EK

The prosess of making brownies....

1.Kjøp en browniespakke fra Toro. Og en Pringles. Fordi... nam.

2.Finn smør og del opp sånn ca så mye smør man trenger...Ikke så mye som vi tok :/

3. Smelt smøret. Dette tar uendelig lang tid og du må røre hele tiden.

4.Hell browniesblandingen oppi smøret og vann og egg, og rør til det ikke er klumpete (umulig)

5.Stek den! Og husk å smøre formen, for hvis ikke...heh.

6. Ferdig kakeee!

Dette er sånn ca hva som skjer når jeg og Karianne blir spontane og skal lage kake. Hvordan gjør du det? :p

-EK

Tapas tid
Åh, se på det her da! Bilder fra lørdagslunsjen på hytta, savner det allerede :( Tapas er egentlig en genial ting å lage? For det første tar det lite tid hvis alle bidrar, og for det andre så er det enkelt. Og, viktigst av alt: Alle finner noe de liker. Ingeting å klage på, egentlig! Jeg og Tone laget Bruscettoer (?); oppskåret loff stekt i ovnen med tomatsaus over, og de "pinnene" med skinke rundt. Aner ikke hva de heter jeg, men godt var det!

Har du spist tapas i det siste? Noe som så godt ut?

-EK

Tidenes beste dessert

Hei og god tirsdag? Vet ikke heelt om det er normalt å si sånn, men hei i hvert fall!

I helga ba mor meg om å fikse en dessert til søndagsmiddagen, og valget falt da på..sjokolademousse! Jeg, lillebror Tønnes og Karianne smalt sammen en svær bolle, og det tok egentlig langt fra så lang tid som forventet. Brukte matpraty.no  sin oppskrift, men tenkte å dele den her i dag. Vi gjorde litt feil, tok kremen oppi før vi skulle og eggene oppi sjokoladen i stedet for omvendt, hehe. Men det gikk veldig bra, og det ble spist mye ♥

Til 6 personer:

2 dl kremfløte

225 g kokesjokolade

4 stk eggeplomme

2 stk eggehvite

100 g melis

Jeg laget til ni stykker, da ble det 150g melis og 6 eggeplommer bl.a. Gå inn på matprat.no (link ovenfor) for nøyaktig.

 

  1. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
  2.  Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. 
  3.  Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. 
  4.  Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem. 

Du kan gjerne lage mousseen 1-2 dager før den skal spises, bare pass på at den står kjølig og gjerne med plastfolie over seg hvis det er lang tid :)
Toppet med litt krem og hakket sjokolade, blir så mye bedre! Anbefaler ikke for mye krem på toppen, bruk heller f.eks vaniljesaus, det er veldig godt :)

-EK

To ganske forskjellige pepperkakehus (og en utedo)

Hei!

Lillejulaften, tiden flyr? Våknet av sollys på rommet i dag og trodde det var sommerferie, what for en sammenligning liksom. Det blir visst ikke noen hvit jul her i år, trist :(

Okei, i går lagte jeg og lillebror ferdig pepperkakehusene! De er faktisk laget helt fra bunnen av, vi har laget deigen, målt opp vegger og tak, stekt og montert og pynta selv. Eller, far fikset deigen og monteringen... Men alt er hjemmelagt! Jeg lagte et ganske normalt pepperkakehus, Martinius lagte en utedo og Tønnes lagte en svær boks av et "funkishus". Tror planen var å få mest mulig snop på det der, og gjett om han klarte det da..

Og Tønnes sitt:

Blir nok litt av en sukkerbombe det, ja!

Nå sitter jeg er i kjole og skal snart ut en tur, føler lillejulaften er en sånn "si god jul til alle og levere de siste pakkene"-dag, haha er jeg den eneste? Vi skal altså leke julenisser i kveld, men det er jo koselig det. Får litt småkaker hos alle og sånt :)

Hva gjør dere i dag?

-EK

MilkshakeeeOppskriftsbloggern slår til igjen! Haha, av og til får jeg bare dilla på ting også driver jeg med det hele tida. Akkurat nå er det å lage mat eller drikke på kjøkkenet, er skikkelig gøy! Har sjelden vanlig mat på skolen lengre, lager meg fancy mat kvelden før. Vel, akkurat nå har vi yrkesmesse så da er det litt mye butikk-mat, menmen. I går lagte jeg meg i hvert fall denne herlige milkshaken! Hadde oppi melk, litt fløte, ca 5 ss oboy (sykt mye, gjett om den ble sterk haha, men veldig god) og krem på toppen. Yuum ♥

Liker du milkshake? Så denne god ut? 

-EK

Advarsel: Ikke trykk hvis du er sulten

Haha, jeg var sulten i morges okei... Også gjorde jeg den gigantiske feilen å gå inn på weheartit. Der er det ganske mange bilder av mat, skal jeg si dere! Magen min rumlet seriøst, så jeg måtte bare lage en collage av det og pine noen andre også. Er faktisk litt sulten nå også, tror jeg må få i meg noe snart... Jaja, enjoy the food eller noe
♥Heaven♥
-EK

Vafler ...mhmLagte meg vafler i kveld ♥ Hadde tenkt det skulle være noen til turen i morgen, men med besøk og en sulten familie forsvant de raskt! Oppsriften jeg brukte finner dere HER :)

-EK

Me + pizza =

Hjemmelaget pizza av tortillalefse OG smoothie? Brukte denne videoen her til å lage det, var superenkelt:


Brukte bacon i stedet for kylling, er ikke så glad i kylling. Hadde en til kvelds og en til skolemat, og jeg lover dere- beste jeg har smakt. MM!
-EK

Kveldskos
Mmm, lite som slår mozarella, tomat og ostesufflè en sen kveld på hytta! Lover dere, dette smakte himmelsk. Er det bare jeg som syns all mat smaker ti ganger bedre ute? Spiste frokost ute på lørdagen, og jeg spiste seriøst fire brødskiver eller noe, haha ganske sykt. Pleier å spise maks en! Okei, nok matsnakk- recap fra hele hytteturen kommer soon, også jobber jeg på en video til dere :D

-EK

Sjokolademuffins all the way

Da var dagens barnevakt-vakt...(?) over, dvs nesten over... Må kanskje passe han litt mens middagen lages osv, men okei. I dag har jeg egentlig bare slappet av, sett gjennom youtube, nye serier (som om jeg har tid til å se ferdig de jeg holder på med), laget pannekaker og muffins og kost meg. Var en tur på biblioteket og lånte Dolken, bok to i "De utvalgte"-serien til Alyson Noel. Leste den første i fjor på denne tida, anbefales altså. Har allerede lest fem kapitler haha..

Mmm, hjemmelagede sjokomuffins slår det meste :D

-EK

 

The bling ring og hjemmelaget saftis

Heihei! 

Denne dagen har gått i ett! Startet klokka halv sju da jeg ble vekket for å være barnevakt. Etter det har jeg bl.a laget is (hahah), vært på butikken, proppet i meg ferdigpizza og googlet feriesteder med Karianne. Vi fant ut at vi skal på Mauritius (?) så snart som mulig, hahah...

Nå har Karianne nettopp forlatt meg, så jeg sitter her med pc-en og chips. #livet. Etter all feriestedkikkingen så vi The bling ring, dere vet den filmen med Emma Watson som spiller en slem liten tyv? Synes egentlig den var litt meningsløs, slutten var veldig brå og rar. Menmen, vi koste oss likevel og lo på alle stedene som ikke er morsomme :) Der har du oss i et nøtteskall.
Hjemmelaget is av kiwi, bringebær og mango...null tilsatt sukker e.l, og jeg lover dere- det smakte like godt (bedre) som alle andre iser. Yey :D

Btw! Filmet The photography tag i dag, såå den videoen kommer snart! Føler jeg bombarderer dere med videoer nå, men det er jo så gøøy så why not ♥

-EK

Matlandet mitt: Italy!


Mmm...Skulle ønske jeg kunne si at Italia har alt av mat, men heh... Det har de ikke. Ingen brokkoli (?), merkelige fisketyper og veldig lite melk. Derimot har de utrolig mange forskjellige sjokoladedesserter jeg aldri har sett før! I Norge har vi en type, sjokoladepudding piano, der nede er det over 20 forskjellige... I bare sjokolade. #heaven

I tillegg har de verdens beste is, verdens billigste brus og mykeste brød (det hørtes en smule rart ut, men det er altså veldig mykt), som de alltid serverer med olivenolje til. Pasta og pizza er det overflod av, og dessuten masse grillspyd og biff. Mmm, for matvrak som meg er Italia virkelig paradis.

Flere som har et "matland" de elsker?

-EK

Oppskrift: Sommer-smoothie!

Er det noe jeg forbinder med sommer, er det smoothies. Ingenting er som å sette seg ned i sola, med et helt nytt magasin på bordet og en iskald smoothie i hånda. Jeg lover dere, det er himmel på jord. Ettersom jeg elsker å lage smoothies og har laget ganske mange, tenkte jeg å dele en av dem med dere. Denne lager jeg ganske ofte, og det er lett å finne sin egen personlige vri på den. Vet ikke helt hva jeg skal kalle den, kanskje bærsmoothie elns. Her er oppskrift:

______________________________________

Ca 1dl eplejuice eller vann

1 dl frosne bær (du kan ta hva du vil, jeg pleier å

kombinere bringebær, blåbær og bjørnebær, mmm)

En halv banan

1ts vaninljesukker (kan sløyfes, men det gjør alt mye

bedre)

Hvis du ikke har frosne bær kan du gjerne bruke friske bær.

Da tilsetter du bare 2-3 isbiter, for å få en iskald smoothie.

Så er det bare å kjøre blenderen, og vips! Du har

tryllet frem dette her:

 Mmm :)

Noen som fikk lyst på?

-EK

 

Pancakes ¢¾

Ahh, se på dette da dere:Pr©ªvde meg på "sunne" pannekaker her om dagen, bare å droppe sukkeret og tilsette en halv ts salt for mer smak. Hvis dere vil ha hele oppskriften er det bare å kommentere, veldg enkelt :) Lover dere, det smaker n©ªyktig det samme som de med sukker, så det var virkelig opptur! Måtte selvf©ªlgelig ta syltet©ªy på da haha, men hvis du vil velge en sunnere variant kan du selvf©ªlgelig toppe med ost, skinke, bacon eller hva som helst annet du liker. Aldri mer usunne pannekaker her i huset!

Har du pr©ªvd ut sunne pannekaker? Trenger vel egentlig ikke vite det men okeii

-EK