desember 2015

2015. Så mye, men likevel så lite.

2015. Nyttårsaften. 16.08.

Jeg sitter med laptopen på fanget og neglelakken i hånda. Tenker at snart må jeg gå å sminke meg for kvelden. Lurer på hvor lillebrødrene mine har gjort av seg, finner snart ut at de tuller ute på gangen. Martinius stikker hodet inn og viser meg stjerneskuddene til i kveld. Jeg ler litt.

2015,2015,2015. Hva skjedde egentlig i år? Så mye, men likevel så lite. Jeg begynte på en ny skole, på vidergående. Det var en forvirrende periode. Jeg husker enda følelsen i magen når jeg satt meg på bussen til stavanger første dag. Jeg hørte på Lana Del Rey sitt gamle og beste album og kikket spent ut av vinduet. Hva kom jeg til å møte? Kom alle til å være like nervøse, eller var det kanskje bare meg? Kanskje ingen kom til å like meg. Kanskje ingen andre ville si hei engang. Eller kanskje alle andre kom på stavanger og kjente hverandre fra før. Kanskje...

Men så gikk det jo ikke sånn. Jeg møtte Elisabeth på bussen, og vi havnet til og med i samme klasse. Jeg møtte ei annen venninne fra barneskolen, som utrolig nok også havnet i klassen min. Og så har vi alle de utrolige menneskene jeg har blitt kjent med. Jeg trodde aldri, aldri jeg skulle si det, men dette halvåret har nesten slått ungdomsskolen. Og det skal mye til.
Jeg har mista litt kontakt med de fra ungdomsskolen, og det er trist. De nærmeste har jeg heldigvis enda, men vi sees så mye sjeldnere og har alltid så lite tid. Det føles enda litt midlertidig, som om hele vidergående bare var en prøveperiode, og at snart skal jeg tilbake i 10A, på Tananger, med Therese, Karianne og Tone. Men sånn er det jo ikke. Og det er en merkelig følelse.

Så mange tanker på en nyttårsaften. 2015, nyttårsaften, 16.18. Nå må jeg virkelig gå å sminke meg. 

-EK

2015 i bilder del 1

Godt nyttår, dere! Nå som vi snart er inne i et nytt år, tenkte jeg å ha det årlige innlegget: Året som gikk i bilder. Å mimre tilbake på alt jeg gjorde hvert år er alltid like koselig, og dette året er litt spesielt, ettersom jeg begynte på vidergående etter sommeren. Mye har skjedd, så her er del en:

Januar:

Året startet ganske likt som i år, hos farmor og farfar. Jeg og Tønnes (lillebror) drakk anansbrus i champagneglass og så på rakettene til langt på natt.

Når skolen begynte var det sykt mye å gjøre, husker jeg sleit med matte og måtte jobbe så altfor masse med skole. Tok lite bilder, men brukte mye tid på dette, som jeg var veeldig stolt over:Jeg og Therese dro på shoppingtur i full storm, ble nesten blåst av Tanangerbroen på bussen og kjøpte alt for mye tull.

En annen ting jeg og Therese fant på var at vi skulle begynne å trene- hahaha wow, gjett hvor lenge det varte,  da? En uke. Jepp.

Ellers filma jeg en del videoer, bl.a. bff tag med Karianne og fest sminke/antrekk/hår- video.

Februar:

 

Det evige kunst og håndtverk- prosjektet mitt startet, og jeg tok mange dansebilder


Fikk heelt dilla på Harry Potter igjen, så alle filmene, leste bøkene for 11.gang og satt sammen masse bilder på weheartit, haha.. Det er de beste bøkene som noensinne er skrevet, null tvil om det.


Jeg var på en lang strandtur med mor og lille Oscar, og tok noen fine bilder derfra

Vinterferie! Ble dessverre sengeliggende på hytta i tre dager, men så var det ut på tur igjen. Masse snø og herlig vær, stod mye på langrenn og litt slalom. Mars

Woo, det skjedde mye i mars! Først og fremst leste jeg veldig mye, alle disse bøkene ble lest på en gang:

Jeg og Therese hadde nok et fotoprosjekt

Teateret jeg og Therese var med i ble satt opp, og ååh som jeg grugledet meg. Det gikk veldig fint da, fikk rose og applaus og var stolt som bare det, haha :)

Karianne begynte med fotoprosjektet sitt, og jeg var modell sammen med søte Minnie :)

Fikk uventa fri en dag og tok mange, mange bilder:Påskeferien kom, og jeg og Therese starta den med en iskald tur på sola strandhotell Strevde med å få med oss Teddi inn og ut uten at for mange la merke til det haha, og til slutt ble vi så sultne at vi delte en av de sinnsykt dyre fiskesuppene fra hotellet. Det var mye Therese i mars? Haha uansett, her var altså del 1, del 2 og 3 og alle de andre kommer vel på nyåeret- det er fortsatt merkelig å si det, altså. Nå skal jeg ta meg en tur ut før jeg smelter helt bort. Det er så varmt i dette huset!
-EK

Hvordan redigere mobilbilder

Hei!

Nest siste dag i 2015, og hva gjør jeg? Sover, spiser og leser. Haha.. Prøver å laste opp en video til dere, men internettet her er ikke akkurat det beste. Uansett! Flere har spurt, så jeg tenkte å vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine på mobilen. Jeg bruker afterlight, og skruer opp kontrast, lysstyrke og litt på saturation. Så legger jeg av og til på er filter, jeg liker de under "originals" best. Og til slutt hender det jeg legger på litt bokeh eller fancy lys i hjørnene, men det funker bare på noen av bildene. Her har dere litt eksempler:

Her har jeg redigert det litt mer gammeldags med et filter, det ble annerledes enn vanlig, men litt kult..?

Her er et av lysfiltrene på

Svart/hvitt blir alltid fint, men her syns jeg nesten originalen var finere. Hva syns dere?

-EK

La det snø
Det ble snø til jul likevel- på en måte. Jeg fikk nemlig "La det snø" av bl.a. John Green til jul i år, og den er så bra! Nå som jeg er fremme hos farmor og farfar har jeg endelig tid til å lese litt også, og jeg klarer nesten ikke legge den fra meg. John Green, altså. 

Så, hva gjør dere på for tiden? Egentlig har jeg ikke gjort noe nyttig siden 18.desember, men er det ferie, så er det ferie. Nå skal jeg snart skifte til festligere klær og spise gravlaks til middag her, og etter det skal jeg fortsette å gjøre... ingenting. Nyter det!

-EK

Min juleferie i mobilbilder

Hei, god morgen/lunsj osvosv... :)

I dag kjører vi et litt annerledes innlegg igjen, nemlig min juleferie gjennom mobilen! Det er overraskende lite bilder, men det ble nå nok til en kollasj likevel. Enjoy :D

Lørdag etter ferien var det klart for juleverksted hos meg, vi lagte masse rart og fint, spiste grøt og kaker og hadde det veldig koselig. En veldig fin tradisjon!

På søndag var det først ut å spise med familien, og så ut til byen med Karianne! Vi var på juleball, noe som var litt treigt i starten, men så tok det helt av. Mista både stemmen og hørselen i noen timer haha, men det var veldig verdt det!

Dagen etterpå var mandag, og Karianne måtte på skolen stakkar. Jeg og mor dro til byen og handla julegaver + spiste på kafé, rakk såvidt innom hjemme før vi dro ut igjen til Egon og spiste. Skulle egentlig på teater, men det ble avlyst- så da stappa vi i oss burgere i stedet, hehe.

Så har vi selve julaften. Her har jeg vært veldig flink og lagt fra meg mobilen, så det var bare litt selfies å vise dere!

1.juledag gikk til å spise frokost med hele storfamilien, kose seg med alt man fikk til jul og senere spise middag med alle. Vi var ute en tur og rakk å se hele minions- filmen (verdt å se, lo meg halvt i hjel).

Resten av ferien har egentlig gått til å kjøre, kjøre og kjøre- og spille sims. Nå skal vi ta siste etappe og kjøre opp til Molde, forhåpentligvis framme i kveld :)

Hvordan har din ferie vært? Og hva var det fineste du fikk til jul i år?

-EK

Glede

I dag smiler jeg fordi...

-Jeg skal ha Harry Potter- maraton

-Jeg er frisk som en fisk :D

 

-Endelig skal jeg få lakket neglene

-Jeg har syv nye bøker å lese

-Det er under en uke til et helt nytt år!


-Jeg har spotify premium, endelig

-Rommet er ryddig til jeg kommer hjem

-Jeg husket å kaste søpla så det ikke stinker i huset :)

-Det er ferie!!

-Jeg er  på vei til et av mine favorittsteder på jord; til farmor og farfar

-Vi slipper å ha prøve mandagen etter ferie :D


Nevn tre ting som gjør deg i godt humør i dag? :)

-EK

Storm


1.juledag, 15:03, Tananger sjøbad. Storm kan være vakkert, det også.

-EK

Min julaften minutt for minutt

06.30: Pling! Facebook vekker meg, jeg klarer å skru mobilen på lydløs for jeg sovner igjen.

10.30: Mor: GOD JUL! Opp og hopp, julefrokosten venter nede. Kommer meg opp og inn i dusjen, og rekker frokost.

11.00: Tre nøtter til Askepott sees

12.25: Reisen til julestjernen begynner, og jeg går for å føne håret. Sminker meg og tar på finstasen mens jeg halvveis følger med på filmen, har jo sett alt tusen ganger før likevel. Men det er jo så koselig!

14.06: Vi skulle vært i kirka for å få gode sitteplasser nå, men som vanlig er familien Krøger-Silseth bittelitt sene. Kommer oss frem gjennom stiv kuling og pøsregn, og får til og med god se-plass fra setene våre. Fornøyd!

15.30: Gudstjeneste ferdig. Kjører hjem og henter alle pakkene før turen går til mormor. 

18.00: Den siste (og veldig spennende, selvfølgelig) episoden av Julekongen sees på barnetv og vi er klare for mat.

18.30: Spiser perfekt julemiddag og dessert, hvor lillebror Martinius fant mandelen i grøten i år. Går rundt juletreet, får pakke av nissen og koser oss.

21.00: Ca halvparten av pakkene er pakket opp, en av ungene har sovna og resten begynner faktisk å bli sultne igjen (inkludert meg)

22.00: Stapper i oss småkaker mens vi spiller et av Andrea´s nye brettspill, veldig høylytt men veldig gøy. Martinius slår til med litt pianosanger.

 

00.00: Hjemtur!

01.00: Sovetid.

Konklusjon: Veldig fin og koselig dag, alt gikk som det skulle og jeg smilte mer enn jeg har gjort på lenge. Perfekt! 

Hvordan var din julaften? :) Og hva skal dere finne på i dag?

-EK

1.juledags humør
Good morgen og god jul! 

Jeg hadde en veldig koselig feiring i går, men det ble seint, så jeg er bittelitt trøtt i dag. Klarte å stå opp, finne fram kjolen og sminken i dag også likevel, hehe. Nå kommer snart resten av familien til frokost her, så skal de faktisk være her helt til middag i dag! Det blir bra :) Få testet ut alle gavene og sånn. Noen ganger syns jeg faktisk 1.juledag er enda bedre enn julaften- er jeg den eneste? Da får man liksom roet heelt ned, det er ingen flere gaver som må fikses og ikke minst kan vi kose oss med alt vi har fått. Perfekt!

Bilder og oppdatering på hvordan gårsdagen var kommer senere :) Ha en fin dag videre!

-EK

Julekake baking

Godmorgen! 

..Er det innafor å si klokka ett på en tirsdag? Tja. Er det ferie, så er det ferie! Jeg har riktignok ikke sovet helt til nå da, jeg har faktisk bakt sjokoladesnitter i dag, jeg! Bakte litt i overkant mange haha, men kjenner jeg familien min rett blir det nok spist opp. Nå venter jeg på at Tone skal komme med julegaven min, tihi, og så skal jeg kanskje filme en video til dere. Hva tror dere det blir`;)

-EK

Kjerringråd mot nakkesmerter?

Hei hallo ja, 

Jeg har et lite problem, dere. Våkna for to dager siden med litt vondt i nakken, men tenkte det var fordi jeg sov litt skeivt eller noe. Neste dag våkna jeg med verre smerter, og i dag var det så ille at jeg ikke klarte å snu hodet til venstre. Jeg tok en dusj og masserte litt og dro til byen med mor, men så ble det faktisk enda verre- nå klarer jeg ikke snu meg noen veier! Når jeg kom hjem googla jeg "kjerringråd mot nakkesmerter" og tenkte at google kan vel alltid hjelpe. Vel, her er hva som kom opp:

1. Ryggøvelser er det lureste man kan gjøre. Masse videoeksempler på det.

2. Ta paracet og masser hodebunnen.

3. Ryggøvelser kan forverre skadene (...jaha?)

4. Paracet vil ikke hjelpe mot nakkesmerter (seriøst..)

Så det var ikke så mye jeg fikk ut av det. Noen geniale tips til hvordan jeg skal kunne snu hodet mitt igjen? :)

-EK

Little black one
Hei og god juleferie? Hvis dere har?

DET har jeg i hvert fall, og jeg har prøvd mitt beste å utnytte det mest mulig. Hadde koselig juleverksted med venninner i går, og etterpå dro jeg og Therese på shopping på madla. Ingen av oss hadde egentlig penger, men vi fant fram noe likevel og jeg fikk meg noen julegaver. Henger litt etter (som i fjor, og i forfjor, og året før det...), men jeg kommer vel i mål, jeg også.

Nå skal vi faktisk ut å spise, så det gleder jeg meg til! Tror (håper) det har blitt en liten tradisjon å spise ute siste søndag i advent med mormor og onkler, tanter og søskenbarn. Jeg aner aldri hva man liksom skal ta på seg til sånne "halfine" middager, men jeg fant ut at en svart kjole sikkert funker..? Senere i kveld skal jeg nok pynte meg mer opp, for da er det juleball i Stavanger! Blir bra :)

Da må jeg egentlig løpe, så vi snakkes! Ha en herlig søndag videre :)

-EK

50 random questions pt2

Åhh, så herlig å være ferdig med vurderinger for i år! Det gikk som det gikk, men nå er jeg i hvert fall ferdig. Hører på let it go på maks volum mens lille Oscar hopper rundt bak meg, favorittsangen hans :P Nå skal jeg skrive del to av "50 random spørsmål"-tagen jeg begynte på for en stund siden. Leggo:

26. Hvilken farge er klokken din?

Sølv med svart rem, men ønsker meg ny. Har knust den, hehe..


27. Hva tenker du på når du hører Australia? 

Kengeruer, Sydney, operahuset, Great Barrier Reaf, ei tidligere klassevenninne som kom derfra, tremenningene mine jeg tydeligvis har der, varme, Bondi Beach og masse grusomme krypdyr.

28. Når tror du at du vil gifte deg?

First things first her, kjæreste har jeg ikke enda.. Så det aner jeg ikke. 

29. Drar du til en fastfood- resturant eller velger du drive-thru?

Har ikke så mye valg da, er jo knapt fast food- kjeder i området og i hvert fall ingen drive thru, haha

30. Hva er ditt favoritt- tall?

Nr.4 eller 15 :)

31. Hvem er den siste du snakket med på telefonen?

Tror kanskje det var Tone? For veldig lenge siden, jeg liker virkelig ikke å snakke i telefonen. Meg + mobilprat funker ikke helt sammen, altså!

32. Har du noen spesielle planer i dag? 

Nope! Og takk Gud for det, haha. Har hatt så mye å gjøre at i dag skal jeg gjøre ingenting. Det blir digg, det. 

33. Hvor mange ganger har du flytta?

Aldri, faktisk! 34. Beste som skjedde på facebook i dag?

I dag skjedde faktisk ingenting, men i går dere: Harry Potter filmen "Magic beasts and how to control them" kommer november 16, og traileren kom ut i går!!! Så det på facebook og bare delte det med alle jeg vet om, åh. GLEDER MEG

35. Siste sang du hørte på?

Undercover- Selena Gomez

36. Kan du synge alfabetet baklengs?

Hahahaha, dere skulle sett meg her altså, jeg prøvde nemlig. Men nei. Kom forbi åøæ og stoppet det liksom, great job ek...

37. Har dere hushjelp hjemme?

Nei, men det trengs! Noen frivillige?

38. Favoritt sko?

Har ingen egentlig. Disse er ganske fine da, men jeg har mange andre også som jeg elsker :)


39. Er du sjalu på noen?

Mange :/

40. Er noen sjalu på deg?

Garantert.

Siste del kommer senere- nå insisteres det på å se let it go på pc-en her, haha. Vi snakkes!

-EK

Noengangergårdetikkeopp

Åååh okei, sorry for lite oppdateringer i dag, men noen ganger funker ikke alt. Hvis du klikket deg inn for å lese om noen positive ord eller kanskje noe hyggelig om jul og sånt, så klikk deg tilbake i morgen. Nå er det tid for litt sutring:

1. Jeg har en gym-innlevering i kveld jeg ikke egentlig er halvveis på og ikke aner hvordan jeg skal fullføre

2. Jeg var på pianokonsert og det stjal mye av øvetiden min

3. ...For jeg har nemlig norsk muntlig i morgen, noe jeg fant ut idag

4. OG jeg har enda ikke kjøpt/laget ferdig en eneste julegave, så hurra til meg

Ja. Det var egentlig ikke så ille, når man ser på helheten? Jeg føler uansett jeg har tusen ting å fikse på alt for liten tid, så vi snakkes mer i morgen! Her er meg nå:

Et (ikke helt) vakkert syn, ja


Den innleveringen, altså.. Hvorfor har man teoretisk gym? Ser ikke helt poenget med det, egentlig, bare mer stress og styr for alle. 

Såå, hvordan går det med dere? Flere som har ti (tusen) ting å gjøre før juleferien kommer? :)

-EK

Avslutninger- gidder vi?

Hei! Overlevde vi mandag, da? Tja, jeg sitter med antydninger til migrene og en gymrapport jeg ikke har begynt på her, men ellers går det ganske bra :) Skal straks på danseavslutning, håper jeg klarer å tenke på litt andre ting der. Karianne har mattetentamen i morgen (stakkars), så hun kunne ikke bli med likevel. Da får jeg gå alene! Jeg syns egentlig det er ganske viktig med sånne avslutninger på fritidsaktiviteter, skole osv. Hva syns dere? Vet det er mange som dropper det og tenker de ikke gidder eller ikke har tid, men halloo? Det er jo omtrent årets høydepunkt, haha?

Jaja, jeg får vel skrive den gym-oppgaven og komme meg avgårde. Ha en fin kveld videre!

-EK

Hyttekos


Hei!

Nå er jeg hjemme igjen etter en veldig fin helg på hytta. Vi forventet egentlig ikke snø, tenkte vi kunne kjøre opp bakken til hytta- men der tok vi feil! Det var faktisk skiføre, og på lørdagen kjørte løypebilen opp løype der vi tenkte vi kunne kjøre med bil. Vi klager ikke da! Fikk mange fine bilder og mange morsomme aketurer med lillebrødre på slep. Tror jeg har trent mer denne helga enn hele året til sammen (og der ser vi hvor mye jeg trener, hm). Når vi kom hjem var det rett på konsert med korpset til ei venninne i klassen + lillebroren min, hvor vi fikk masse gratis kake og vant en julestjerne (blomsten- det er det de heter, ikke sant?), så det var vellykket. Nå skal jeg prøve å snekre sammen noen julegaver før jeg legger meg, sovner nesten i stolen haha :D

-EK

Patterned jacket

Litt bildespam i dag, men det får gå. Endelig litt lys og opphold til å ta bilder! Det blåste som søren da, men det gjør det alltid på Vestlandet, hehe. Så, da var det lørdag! Dagen skal tilbringes på hytta, hvor det faktisk snør! Satser på mer blogging senere eller i morgen, med mange nye bilder :) Jeg må gå unnagjort en oppgave i gym og forberedelse til norsk muntlig, men det går nok. En uke til ferie, dere! Føler med de stakkarne som må på skole 21. og 22. desember også altså, heldigvis får eg fri fra fredag. Iiiih, snart jul!!

Hva gjør dere idag? Når får du ferie? :)

-EK

FREDAG FREDAG FREDAG

Heiii!

Gira jente som snart skal opp i snøen her. Endelig fredag! I dag har jeg hatt norskprøve som gikk ok+, vært på 7/11 tre ganger og fått meg gratis kremtopper på jokeren. Alt i alt en veldig bra dag :) Som sagt skal jeg straks på hytta, så jeg burde vel egentlig pakke... Men jeg sitter ganske komfortabelt i godstolen med kremtoppene mine og youtube, så det får vente. Blir vel litt sånn "stå på hode og slenge alt nedi sekken"- pakking, men jaja. Det funker, det også.

Sneakpeak på bilder som kommer i morgen :)Dagens kalendergave! Beste så langt, så måtte bare vise den haha :D

-EK

Cosy sweater'
Mattetentamen overstått! Det gikk ikke så ille som fryktet, men det kunne vel gått bedre også. Jaja, nå er jeg ferdig- i hvert fall i matte. Tenkte egentlig å dra tentamen-stlen helt ut i dag med joggebukse, hettegenser og håret i en dott, men så ombestemte jeg meg når jeg så denne genseren. Tro det eller ei, men den er faktisk mer behagelig enn noen hette/kose- gensere jeg har. Ikke for varm, ikke for kald, passe myk og litt finere enn en hettegenser. Perfekt! Fra bikbok :) 

Senere i dag skal jeg på dans, nest siste gang før jul blir det vel..? Er det bare meg, eller har dette halvåret gått utrolig fort? Vi begynte jo nettopp på skolen, liksom?! 

Haha, så, hvordan går livet, da? Flere som styrer med tentamen om dagen? 

-EK

Dagens antrekkCute ansiktsutrykk

Dagens antrekk ble veldig varmt og veldig deilig. Elsker denne kjolen! Fra New Yorker, tror de har den inne enda. Så, hva gjør dere i dag? Jeg burde vel egentlig være litt deppa, det er nemlig matte-tentamen i morgen- men jeg er i overraskende godt humør! I går var jeg så trøtt at jeg sovna på gulvet når jeg liksom skulle øve, haha- ikke bra. Men i dag er en ny dag, så jeg satser på mye øving og lite sovning, i hvert fall i noen timer til :)

Flere som har tentamen? Hva syns dere om antrekket?

-EK

 

Å tenke på at man tenker på å tenke

Noen ganger, når mitt eget, lille hode er fullstendig overbelastet, da skjer de merkeligste ting. Jeg har prøvd å gjøre matte i hele dag, men ingenting ser ut til å funke- ikke at det er så unormalt, da. Men. Etter å ha sittet fast på 3 pluss 29 en god stund, fant jeg ut at det er noe mystisk med tankegangen min. Når jeg sitter midt i et kaos, masse skole, venner, dans, pianokonserter og spanskprøver, gyminnlevering og julegaver, DA bestemmer hjernen min seg for å tenke på ALT mulig annet.

Jeg tenker på hvorfor jorda er til, om vi kanskje alle lever i et parallelt univers eller om The Matrix egentlig kan være ekte. Jeg tenker på hvorfor vi tenker, hvorfor vi tenker at vi tenker og tenker at vi tenker at vi tenker- og så må jeg stoppe opp litt for å finne ut hva det er jeg tenker på.

Hvorfor? Jeg vet ikke. Det er litt interessant, litt morsomt og til tider irriterende når man skal konsentrere seg om noe helt annet, men sånn er det. Tankene klarer ikke samle seg rundt det som er "viktig", i stedet tenkes og overtenkes det minst ti ganger så mye som ellers. Yes.Det var det jeg hadde på hjertet- kanskje jeg tenker litt mindre på tenking om tenking nå...? Eller kanskje det bare er tentamen som driver meg til vanvidd :)

Flere enn meg som har det sånn? 

-EK

Feiring og julefiltre

Hei,hei!

I dag har jeg som sagt vært hjemme, herlig med en dag "fri". Har riktignok ryddet loft, kjeller og gangen, men det føles litt som fri likevel. Nå er vi midt i feiring av min kjære mor som fyller 48 år i dag! Gratulere med dagen :) Håper resten av dere også har en fiin dag videre. Slenger med noen bilder av meg i ryddeprosessen, fant noen søte filter på pixlr.com:Og så har jeg fått en gave i dag! Selvom det altså ikke er min bursdag. Mormor gav meg denne, og inni lå det...

En nydelig ballerina - julekule! Fineste julepynten jeg har fått, tror jeg. Se, så fin da:


...Så da får jeg gå tilbake til kakene og festen. Vi snakkes!

-EK

En god latter

Noen som trenger en oppmuntring denne mandagen? Here you go:

Jeg for min del har jobbdag i dag, så jeg er hjemme. Mor har bursdag, så snart blir det feiring! Gav henne en samling med positive og søte ordtak + gamle bilder av meg og familien. Ganske fornøyd med det egentlig, haha! Håper dere har en fin mandag så langt, og kanskje fikk noe av den (ekstremt morsomme) humoren min dere i bedre humør? :)

-EK

30 mattestykker før klokka slår 11
Hei, hei!

Nå sitter jeg midt mellom seks unger, to av dem løper rundt og hyler og resten bidrar greit med litt mas og fjas de også. Men det er koselig, da! Det er juleverkstedshelg og søskenbarn er på besøk, så vi har litt av hvert å styre med. Prøver å få laget noen julegaver her, men det forventes jo så mye av oss på 16... jeg er ikke kunstner, folkens! Jaja, det får bli som det blir. Kjenner jeg begynner å glippe litt med øynene også her, var nemlig på skolen klokken ni i dag. På en lørdag! Fant ut at det var et (frivillig) mattekurs nå før tentamen, så jeg meldte meg på i siste liten og fikk regnet noen regnestykker. 

Senere i dag skal jeg møte selveste bursdagsbarnet, Therese! Gleder meg :)

-EK

VIDEO: Juleball sminkelook!

Heihei!

Endelig var det fredag igjen, dere? Har venta lenge nok på det egentlig, kjente jeg ble sliten i hodet de siste timene på skolen i dag. Fant ut at jeg skulle ha engelskpresentasjon ti minutter før presentasjonen- bra jobba, EK. Klarte å improvisere litt da, så får se hvordan det gikk. Men nå er det helg! Straks skal jeg i Kongeparken (!) og så sitte barnevakt senere på kvelden. Gleder meg egentlig like mye til begge deler jeg, haha :)

Og! I går kveld redigerte jeg en sminkevideo for juleball eller andre julerelaterte eventer- så jeg tenkte å dele den med dere her :)


Kan også sees på youtube: HER.

Ha en herlig dag videre, dere :)

-EK

Norsk natur og spanske prøver


Vi snakker om fjorder og fjell, men noe av det fineste jeg vet om er strendene her i Rogaland. Solastranda ser dere her- det er ganske vakkert, ikke sant? 

Hei! Hvordan går livet?

Jeg har nettopp hatt en spanskprøve jeg ikke var helt klar til, men det gikk egentlig ok+ likevel. Så da er jeg faktisk ferdig med denne ukas prøver og skolestress- yey! Har en mattetentamen neste uke da, men den trenger vi ikke bry oss om ...enda. Satt meg rett ned med litt julesjokolade jeg vant i adventskalenderen og så på Once Upon A Time med en gang jeg kom hjem. Klarte såvidt å la være å se enda en episode, jeg har nemlig litt julegaver å styre med- så jeg får nesten komme i gang :)

Ha en fantastisk dag videre, dere! Og husk at det kun er 21 dager til jul. XD

-EK

Punkter livet har lært meg

-Det er virkelig ikke så dramatisk å klippe seg/ endre noe på utseende i det hele tatt. Hår vokser ut igjen, det kommer tilbake- ikke noe å være dramatisk over.

-Du kommer alltid til å ha noe ugjort. Uansett hvor mange problemer du løser og hvor mange utfordringer du overvinner, vil det alltid være noe ugjort- så prøv å la være å klare alt. Det går ikke. 

-Tradisjoner er noe av det fineste som finnes-Vær takknemlig for det du har. Dette er mitt livsmotto, og jeg kommer alltid til å prøve å huske på det. Ønsker du deg den nye iPhonen? Vel, neste uke har kanskje den gamle iPhonen knust- da skulle du ønske du hadde den igjen, ikke sant? Det gjelder å være takknemlig for det man har her og nå, for alt i livet er midlertidig.

-Å høre på trist musikk og grave seg ned i seg selv er ikke løsningen på noe som helst. Er du lei deg? Det her helt greit, du kan gråte, la det komme ut og være helt nedfor en stund- men kom deg opp igjen. Hør på glade sanger, ikke de triste. De gjør bare ting verre, stol på meg.

-Å skrive lister ordner halve problemet. Har jeg mye å gjøre begynner jeg alltid med å skrive en liste over alt- så går det så greit! Det høres egentlig helt latterlig ut, men så enkelt er det.

-Øving til en prøve etter klokka ni funker ikke. Sannsynligheten for at du lærer mer da er så liten at det ikke er verdt et forsøk engang. Øv tidlig, legg fra deg boka og få nok søvn til prøvedagen.

-Å tjene penger er undervurdert fra min side- plutselig ser jeg at jeg godt kunne hatt litt mer å kjøpe julegaver for. Hvor får folk egentlig penger fra? Har ikke sjangs til å få tid til en jobb ved siden av skole, så hva gjør man da, liksom? Danser på gata?

-Det blir aldri for mange "jeg er glad i deg" og klemmer :)

Tre ting livet har lært deg?

-EK

Innlegget er inspirert av Kristine Ullebø, krisssy.blogg.no :)

Dans til vi dør

Heii, og god desember!? Nå er det virkelig snart jul, dere. Jeg har gleda meg siden før Halloween, jeg, så det er ekstra koselig å komme inn i adventstiden igjen. (Nest) beste tiden på året!

Nå skulle jeg hatt naturfag, men læreren var ikke der, så jeg dro på biblioteket. Må uansett vente i byen før jeg skal på dans, og her er vel det beste stedet å jobbe på. Prøver å lese både spansk og naturfag, men motivasjonen er ikke helt der kjenner jeg... Kjøpte meg sjokolademelk og berlinerbolle da, det hjelper nok på! Så nå skal jeg pugge litt gerundium og preteritum perfektum på spansk, og lese litt om ozonlaget- også er det dans i to timer. Iiih, endelig får jeg høre hvordan jeg var på danseforestillingen :)-EK