november 2015

Er jeg avhengig?

I det siste har jeg kikket litt vel mye på serier, og jeg merker at viaplay popper opp som mest brukte siden på google chrome- tehe. Jeg har sett første episoden av omtrent hver serie som er lagt ut på nett, men ikke så mye mer enn det. To sesonger av det berømte "Pretty Little Liars", to sesonger "American Horror Story" og to sesonger "Friends", men ellers er jeg ganske håpløs. Finner liksom ikke det helt rette? Inntil...

Once Upon a Time. Sesong fire kom ut på viaplay for litt siden, og jeg har ikke gjort annet enn å se på siden. Vil kanskje si jeg er litt avhengig, hehe. Jeg elsker det! Det er den eneste tv-serien jeg virkelig ikke klarer å motstå "neste episode"- knappen på, gang på gang. Helt fantastisk!

Så, nå er jeg spent: Er det flere som ser på (og elsker) Ouat? Eller kanskje du har noen andre serier å anbefale til meg?

-EK

Øyeblikk
Strandtur i går, i vinden og kulda. Frøs på hender og tær, men see så fint lyset var! Jobber med å redigere flere av dem nå, så her er noen øyeblikks-bilder jeg syns passet litt sammen. Ha en fin første søndag i advent, da! Snart jul jo :)

-EK

Back to Italy!Æææ, jeg satt nettopp og kikket gjennom bilder fra Italia turen i fjor sommer, og gjett hva? Vi skal tilbake! Samme hus, samme sted og hele pakken. Jeg gleder meg helt vilt, har vel egentlig krysset fingrene og håpet på en tur tilbake siden vi dro derfra, haha... Yey! Det blir vel fjerde gang vi drar dit nå, femte gang jeg er i Italia. Det er et fantastisk land, det der. Anbefales!

Har du vært der?

-EK

Black friday innkjøp

Flere som lot seg "lure" av alle salgene i går eller? Haha, jeg var definitivt en av dem. Fikk kjøpt noen julegaver og bursdagsgaver, men ikke så veldig mye til meg selv egentlig. To gensere fra bikbok, som jeg er veldig fornøyd med, og så litt sminke som jeg bestilte på nett når jeg kom hjem. Er faktisk første gang jeg har handlet på nettet med eget kort, så krysser fingre og tær for at det går bra!...Og selvfølgelig, litt godt må til. Kun 6kr på Matkroken, kan man si nei? 

I dag er dag 3 av Nøtteknekkeren, nest siste! Slitsomt, men veldig gøy. Gleder meg til å stå på scenene i kveld også :)

-EK

Deltar i Nøtteknekkeren!

Hei!

Det føles helt seriøst som evigheter siden jeg har skrevet noen ord her, for en uke det har vært! Nøtteknekker forestilling med dansen har tatt all tid i tillegg til skole, men nå har det roet seg litt ned i hvert fall. Premieren var i går- og det ble suksess! Veldig fornøyd og veldig deilig å være ferdig med første dag, haha. Alltid da man gru/gleder seg mest. 

I dag er det jo black friday, så jeg og Karianne dro på shopping i Sandnes etter skolen. Fant meg noen julegaver, sminke og to gensere, så sier meg fornøyd med det. Har begynt å bli litt mer kresen på kvaliteten på klærne nå kjenner jeg, så da blir det litt dyrere- men heldigvis var det jo mye salg i dag, da. Så, det var egentlig bare en liten update- håper dere har det bra med det dere gjør, så snakkes vi om ikke lenge :)
-EK

Sannheten bak bildene

Hahah, jeg gikk gjennom noen bilder på hardiscen min og fant dette fra fredag:

...Sannheten bak alle bloggeres bilder. Med en gang man er ferdig er det på med alle mulige varme klær og rett inn igjen!
...Det er ikke så lett å prøve å posere når det er minusgrader og vind ute, altså! Store skjerf og jakker er sterkt undervurdert fra min side, nå som jeg har funnet dem er det fare for at jeg blir værende kledd sånn for alltid. Veldig, veldig varmt og behagelig :)

Så, det var vel egentlig dagens høydepunkt... Haha, for et interresant liv jeg har. Hadde en kjip naturfagsprøve i går og en kjipere geografi-prøve i dag, + Nøtteknekkeren (ballett) som jeg er med i, settes opp denne uka. Lite tid til søvn, mat og sånne vanlige, livsnødvendige ting, men men. I dag hadde jeg fri fra både dans og lekser, så jeg skal ikke klage! Har kost meg med fire episoder av Once Upon A Time, eendelig kom alle sesongene på viaplay :) Fare for at jeg blir sittende her resten av kvelden også, men men. Noen ganger får det være greit å bare slappe av!

-EK

Kill´em with kindness
This world can be a nasty place

You know it, I know it

We don`t have to fall from grace

Put down the weapons you fight with

Kill ´em with kindness

-EK

Klippet av meg halve håret

Før og etter:...Wow! Var hos frisøren på lørdag, og endelig turte jeg klippe meg kort. Eller kortere i hvert fall! Det er såå deilig og lett nå, jeg har ganske tjukt hår så det blir veldig tungt etterhvert. Jeg kan enda lage hestehale/dult og få håret bak ørene, men det er så mye kortere! Veldig, veldig fornøyd :)

Hva syns dere?

-EK

Growing to heaven
No tree, it`s said,can grow to heavven

unless it`s roots reach down to hell

-EK

It`s fridayyy!

Det er fredag, det er fredag, det er fredaaag! Desidert den beste dagen i uka, what so ever. Det ble muligens litt lite øving og mye gøy på skolen i dag, men hallo- det er jo fredag. Gleder meg masse til helg og ingen skole i to dager, selv om jeg må øve til to prøver og skrive en innlevering... Men det gjør jeg i morgen. Den evige i morgen, hehe. I dag skal jeg filme en video, kanskje ta noen bilder og spise masse, fordi food is love/life.

Ha en fantastisk fredag, dere!


-EK

50 random spørsmål tag!

Nå skal jeg gjøre noe litt annerledes enn ellers, nemlig svare på 50 tilfeldige (og litt merkelige) spørsmål. Har sett denne tagen før, men dette er en litt mindre populær versjon- så forhåpentligvis har dere ikke lest alt før! Kanskje dere lærer noe (u)nyttig om meg? :)

1.Hvilken farge er tannkosten din?

Jeg har en lyseblå og en lilla Justin Bieber- tannkost jeg bruker til nøds, hahah!

2. Nevn en person som fikk deg til å smile i dag

Hanne (my classm8), vi hadde matteprøve og begge feilet på de samme tingene så vi sleit litt og endte opp med å le av alt, tehe. 

3. Hva gjorde du klokken 08.00?

Motstod trangen mot å gå på Narvesen og kjøpe mat og kom tidsnok til matteprøven i stedet :)4. Hva gjorde du for 45 minutter siden?

Var på min andre dansetime i dag, jazz med Karianne til slutt. 

5. Favoritt sjokolade-bar?

Daim eller boble, mmm :) Eller lion! Har dere smakt den hvite lion sjokoladen? Den er best.

6. Har du noen gang stått på en scene foran et publikum?

Som ballettdanser har jeg hatt en til to forestillinger vært år siden jeg var 6, pluss litt skolefremføringer og to teater-forestillinger i fjor. 7. Siste du sa høyt?

"Akkurat nå gidder jeg ikke engang øve til prøve, jeg var veldig flink i går uansett"... School kills :/

8. Favoritt iskrem- smak?

Sjokolade, kaffe eller pistache. Skrev jeg det rett? Dere skjønner hva jeg mener da, den der grønne isen :P

9. Siste du drakk?

En slurk vann fra vannflaska mi (woow sykt spennende svar, men sant)

10. Er du fornøyd med lommeboken din?

Bruker egentlig bare mobilen til alt, men den lommeboka jeg har er ok+. Kunne godt hatt en fra Michael Kors eller VS, da! Julegave, anyone? :)11. Siste du spiste?

Hjemmelaget sushi og en oreokjeks til dessert.

12. Har du kjøpt noen nye klær denne uken?

En bh... Ja, det var ikke så ille?

13. Siste sporten du så på "in real life"?

Basketball i gymmen...? Hvis ikke blir det helt tilbake til fotballkampen Molde/Ålesund i vår. Ikke så altfor interessert i sport, nei.

14. Hvordan liker du popcornet ditt?

Den der oste- toppingen er jo best?! Er så ofte de er tom for den på kinoen, tidenes skuff. Vurderer nesten å dra på butikken for å kjøpe det liksom, det gjør jo heele forskjellen. Nam.

15. Hvem er den siste du tekstet med?

Mor, som skrev at hun var utenfor for å hente meg på dans. Zpennende

16. Hva liker du best å drikke om vinteren?

Vann, kakao eller kaffe mocka. Helt sykt hvor mye kakao jeg drikker egentlig!17. Tar du vitaminer hver dag?

VITAMINBJØRNEEER, ja. Men er ikke alltid jeg husker det- så det blir vel mer to ganger i uka, heh uops

18. Går du i kirken hver søndag?

Nope. Var der ofte når jeg konfirmerte meg, men siden det har jeg egentlig ikke vært der noe særlig. Søvn søndags morgen trengs!

19. Er du tan/brun?

Haha, la oss bare si det sånn at jeg hadde et liiite skille i sommer, som forsvant i september. Jeg er så bleik som det går an å bli. Vampyr, omtrent.

20. Liker du kinesisk mat bedre enn pizza? 

Åhh, vanskelig! Kylling i sursøt saus er så godt, men pizza er pizza da.. Tror egentlig jeg liker pizza best..? 

21. Drikker du brus med sugerør?

JA! Det er jo mye kjekkere, + tennene blir mindre skadet. Vinn/vinn :)


Det her var riktignok en smoothie da :P

22. Hva står det på din siste facebook-melding?

"Livet e hardt"- Anna

23. Hva skal du i morgen?

Fredag, jo! Etter skolen skal jeg kanskje ta bussen hjem med min bae Karianne, og så skal jeg spise god mat og sitte barnevakt om kvelden. Gleder meg egentlig veldig mye til helg, for selv om det blir en intens helg så blir det i hvert fall litt fri!

24. Hvilke lyder hører du akkurat nå?

Selena Gomez`"Sober" og to brødre på vei til sengs.


Det nye albumet hennes er jo helt elsk <3

25. Se til venstre, hva ser du?

Et garderobeskap med en plakat av Taylor Swift på og litt for mange og rotete klær inni.

 
Det var del 1- ser det blir veldig langt det her, så del 2 kommer senere. Ha en fin kveld videre, fininger :)

Hva er det siste du spiste? Og hva er din favoritt iskrem-smak? Kanskje vi har noe til felles? :)

-EK

Drit i tradisjonene, her skal det tjenes penger

Jeg var innom facebook i dag mellom all matteøvingen, da dette poppet opp på skjermen:Trykk HER for å komme til artikkelen

Altså, hva i alle dager? Kall meg femåring, men Blåfjell hører virkelig til jula og adventstiden. Det er liksom høydepunktet av dagen i hele desember måned, det kan ikke bare fjernes?? Jeg ble helt seriøst lei meg når jeg leste dette, jeg, og det verste er at episodene ikke ligger ute på nettet heller. I stedet for å sende de tradisjonelle tv-seriene som Jul på Månetoppen, Jul i Blåfjell og Jul i Svingen skal det sendes Julekongen i år. Blåfjell blir ikke vist på skjermen i det hele tatt- hva skal vi gjøre nå, da? Det er tydelig at Nrk vil tjene mer penger og tenker at folket er lei av de samme episodene, men etter at denne artikkelen ble delt på facebook har veldig, veldig mange protestert. Overskriften sier seg selv; Seere vil ha Jul i Blåfjell! 

http://nkr.blogg.no/1322846666_jul_i_blfjell.html

Så, kjære nrk: Vær så snill og send det folk faktisk vil se på TV, så kan Julekongen og alle de nye seriene gå etter barnetv- eller omvendt. Det aller, aller minste dere kan gjøre er å legge episodene ut på nettet. Ikke ødelegg juletiden for oss!

Flere som er skuffa, eller?

-EK

We are all mad here

Alice in Wonderland by Edel Kristina

-EK

Wishlist 2015

Hei og god mandag- okei, det er kanskje ikke en veldig god dag, men hvis vi later som blir det litt bedre. Right?

Siste del av helga brukte jeg på å sette sammen ønskelisten min til jul 2015- hehe jaa, jeg har fortsatt ønskelister. Jeg elsker å bli overrasket på julaften, men hva er vel bedre enn å få noe man virkelig ønsker seg? Så her har dere min (midlertidige) liste, kommer sikkert på mer snart, hahah. Og jeg vet, det er bare november- men kom igjen, det er bare en halv måned til desember? :)

Noe av det samme du ønsker deg? Fortell meg dine juleønsker, så kanskje får jeg mer inspirasjon :)

-EK

Langhelgen i bilder!

Heii :)

Denne søndagen har vært meeget uinterresant. Matte all day! Derfor tenkte jeg å vise litt bilder fra resten av helgen min, så vi får et noenlunde godkjent innlegg. Tipper dere er litt lei av å høre om mine mega-matteproblemer? Haha, det er i hvert fall jeg, så vi dropper det i dag.

Torsdag/fredag: Meg og Elisabeth måtte feire litt med noen nydelige snapchat-bilder. Det var tross alt fredag på en torsdag, og vi var endelig ferdige med to presentasjoner- yey! Jeg og Karianne var på dans, og så var det James Bond på kino med klassen. Bra film, mye action- kanskje liitt vel mye, tehe. Men det er vel sånn James Bond skal være. Veldig bra kveld, uansett! På fredag var jeg med Karianne og lille Minnie, og jeg tok temabilder (Alice in Wonderland).

Om kvelden sov jeg hos Therese, og vi solgte muffins på kiwien på lørdag. Det ble litt stress med hvor vi skulle sitte, om vi i det hele tatt fikk lov til å selge der ooog masse mas, men vi fikk det til (med litt hjelp) :) Tjente 1000kr til barnehjemsbarn i Bolivia.Så har vi i dag, da. Matte, matte, matte- og litt sying av ballettsko. Det er seriøst de to verste tingene jeg vet om i livet, men jeg skal klare det! Det gjelder å holde seg optimistisk og positiv, så kommer vi oss gjennom det utrolige. Litt matte og noen ballettsko? Det får gå.


Hva har dere gjort i helga, da? 

-EK

Pray for Paris


Ber for Paris, for Japan og for verden i dag. 

-EK

Alice In Wonderland
Sneakpeak på en liten photoshoot jeg hadde med meg selv i kjelleren i dag! Litt vanskelig å redigere resten når jeg ikke har photoshop, men jeg jobber med saken :) Så, hvordan har dere det i dag? Jeg er så heldig å ha fri i dag, så jeg stod opp halv ti og har egentlig vært ganske produktiv siden da. Spist, tatt bilder, skiftet klær tre ganger (hahaha), redigert og vasket badet oog nå håper jeg på å treffe noen venner snart. Håper dette blir en bra dag (til tross for at det er ulykkesdagen, tehe), for både meg selv og alle dere! 

-EK

Just hangin around


Topp fra Esprit, Skjørt fra Vero Moda, Jakke fra Only, ring fra Gina Tricot

Antrekk fra gårsdagen! I dag er det for det meste koseklær, dette er nemlig en liten fredag for meg :) I morgen er det fri, så da skal jeg sove ut og få gjort noe lekser. Forhåpentligvis får jeg tid til å være litt sosial også. Jeg skal i hvert fall (endelig) sove hos Therese igjen, det har jeg faktisk gleda meg til hele uken. Viktig å ha noe å se frem til oppi alt stresset. Husk det! 

Har dere fri i morgen? Hvis ikke, lykke til på skole/jobb og kos dere litt ekstra likevel :)

-EK

Details


Haha, helt sykt hvor random bildene blir når jeg øver meg på makro-objektivet mitt. Det blir så bra bilder, men jeg vet liksom ikke når jeg skal bruke det? Bare på nærbilder, liksom? For da blir det så sjelden, og jeg vil så gjerne bruke det mer... Jaja, her har dere i hvert fall noen test-bilder :)

Ellers skal jeg fortsette med øving i spansk og engelsk; vi har to vurderinger i morgen. Krysser fingrene for at jeg ikke får heelt jernteppe, det har skjedd før, det! Får vel bare øve godt nå, så skal jeg slappe litt av senere i kveld. Ha det fint videre i dag :)

-EK

The struggles of being a blogger
The struggles of being  blogger...

When you don`t have an interesting life. Hahah, dagens ordtak, ass! Nå sitter jeg på biblioteket og prøver mitt beste på å gjøre litt engelsk, men motivasjonen er ikke helt der, gitt. Stappet nettopp i meg en hel pizza (det var en porsjonspizza, da) fra Jærbakeren- anbefales! Håper bare maten synker litt før jeg skal danse om en time, haha... Ellers blir det litt problematisk. Men jeg gleder meg masse! Kanskje, kanskje skal vi øve med kostymer i dag! Iiih, det er da man virkelig ser hvor bra det blir. 

Okei, det var litt om min (uvesentlige/uinterresante/ubernormale) hverdag- hva har dere gjort i dag?

-EK

And if you feel sad, you danceVi skal ha forestilling, nøtteknekkeren, om noen få uker! Det er en ballett som settes opp ca annenhvert år tror jeg...? I Sandnes Kulturhus, fra torsdag 26.november til søndag 29.november. Jeg er med i blomstervalsen, den siste dansen. Og jeg gleder meg sååå sykt!! Har vært med to ganger før, en gang som liten og en gang for to år siden. Alltid litt stress, men veldig kjekt :) Kom og se da vel?

-EK

Tre nye kjoler
Alle er fra New Yorker :)

Hei og god søndag til dere! I går var jeg på en spontan bytur med mor, og fikk med meg disse tre kjolene + en vinterjakke hjem. Meget fornøyd, haha! Ellers var jeg hos Karianne og så "The Interstellar", utrolig bra (og creepy) film. Du sitter muligens igjen med flere spørsmål enn svar til slutt, men det var verdt det uansett :) 

Jeg var rett og slett for skolelei til at jeg orket å jobbe med innleveringer i går, men i dag, dere. Søndag er dagen! Så nå skal jeg gjøre nynorsk, matte, spansk og engelsk, og etterpå må jeg sy de nye ballettskoene mine. Noen har spurt om jeg kan vise bilder av dem på, og det kan jeg jo..? Ser ikke heelt den store greia med det da, men hvis dere vil se så fikser jeg det :)

Håper andre ikke har like mye skolearbeid som meg- og hvis du har det, så kommer du deg gjennom det! Masse lykke til og ha en fiiin dag videre :)

-EK

(Veldig mange smilefjes i dette innlegget, men det er jo egentlig bare koselig. Spreading the happiness :):)

VIDEO: Hvordan overleve skolelivet | Mine 7 beste tips!


Etter at jeg skrev innlegget om stress fant jeg ut at jeg ikke bare kan liste opp alle problemene mine- jeg har jo løsninger også! Så her har dere en video med mine 7 beste tips til hvordan du bør takle skolen, stresset og prøvene. Håper det hjelper noen!

Noen som stresser over skolen der ute? Hva er dine topp tre tips til å takle stresset? :) Ha en herlig lørdag videre, dere!

-EK

Pink sky
-EK

Hvor skal jeg liksom finne motivasjon i det her?

06:15. Jeg drar meg opp fra senga, hater meg selv litt for å ikke ha lagt meg tidligere og snubler inn på badet. Kler meg, sminker meg, spiser, tar bussen.

08:15. Skolen har begynt. Hører på læreren, kikker ut vinduet, venter på friminutt. 

14:05. Eeendelig ferdig. Bussen hjem, ramler inn døra, sovner litt på sofaen, spiser. Lekser.

17:00. Middag.

17:30. Mer lekser.

22:00. Leggetid, men først trenger jeg en pustepause. Finner frem mobilen.

23:00. Faktisk leggetid.

Altså, hvordan skal man gidde å leve sånn her? Noen ganger lurer jeg på hvor i all verdens dager jeg får motivasjonen min fra. Når folk spør meg, svarer jeg: "Tja, jeg må jo jobbe for det jeg vil"- men hva vil jeg? Jeg vet ikke engang hva jeg vil utdanne meg som, hva er vitsen med alt da? Tenk om jeg strever meg gjennom en laang utdanning, og så finner ut at, nei, jeg vil heller jobbe i klesbutikk. Hva da, liksom? Alt det for ingenting?

Det jeg prøver å si er at skolen stjeler utrolig mye tid, og det er veldig slitsomt. Ja, det er likt for alle, men vi håndterer det på forskjellige måter- og noen ganger sier det stopp. Jeg kjenner juleferien trengs asap her, så krysser fingrene for at jeg holder ut to måneder til! Hvordan klarer alle tenåringer seg gjennom det her?

Noen som kjenner seg igjen? Hva tror dere vi/staten kan gjøre for å roe ned skolestresset og la ungdommer få leve et "normalt" liv? Hvis det er interresse for det kan jeg godt skrive et innlegg om det også- jeg har løsningene også, ikke bare problemene :)

-EK

My bestfriend has more swag than you

 

Meget fornøyd med overskriften i dag :P Hahahah okei, dette er i hvert fall noen antrekksbilder jeg tok av min kjære Therese for noen dager siden! Hun er mye flinkere til å posere foran kamera enn meg, så det var nok en vanskeligere jobb for henne å ta bilder av meg- men men. I`m getting there! Vi går ikke på samme skole lengre, og hun har flytta lenger vekk- så vi sees mye sjeldnere nå enn før. Og det merkes, jeg kjenner det mangler en viktig bit av hverdagen min, som liksom aldri kommer helt på plass. Vi har det veldig, veldig kjekt når vi først møtes, da!

Håper alle har en fin dag videre! Og, forresten: Jeg utfordrer deg til å sende en melding til den som er helt nederst i meldingsloggen din. Kanskje de savner deg? Hvem vet? 

Helt ufattelig glad i deg Tess, gleder meg allerede til neste gang vi møtes :)

-EK

VIDEO: The sweater weather tag!

The sweater weather tag- here you go! 

-EK

OOTD- Autumn Vibes!


Genser bikbok, bukse bikbok, jakke Gina tricot

Hei og god mandag!

Denne helgen har virkelig vært utrolig kjekk og innholdsrik i forhold til mange andre helger, men det gikk veldig fort likevel. Plutselig var det tilbake på skolebenken! Tok på meg et litt høst-inspirert antrekk i dag, hva syns dere? Egentlig er jeg ganske ferdig med høsten nå, Halloween er over såå da er det bare å glede seg til jul! Har nedtelling på telefonen jeg, 52 dager til julaften nå! Kjenner jeg trenger en ferie snart, tehe :/

Så, skal dere noe spennende denne uken? Hva syns dere om dagens antrekk? :)

-EK

Halloween night

Gårsdagen ble utrolig gøy! Startet ganske tidlig med å handle inn brus, snop og kostymer til lillebrødrene mine i byen. Så var det hjem og pynte seg selv og hus for Halloween, og ca kl.19 kom noen fra klassen på filmkveld. Takk for tips til filmer forresten, vi endte opp med å se Shutter Island, og jeg syns den var overraskende bra! Den hadde alle tingene en bra film bør ha med, + litt til (Leonardo Dicaprio spiller, just sayin). Etter filmen snakket vi om alt og ingenting, og plutselig ble klokka halv ett- så da var det på tide å legge seg. I dag har jeg ryddet litt, sovet litt og skal straks ned til Therese for å se på American Horror Story. 


Litt mobilbilder fra fredag- kledde meg ut som en tiger på skolen, og Elisabeth var en baby- så søtt, haha! Russen tok bilde av alle med kostyme, så jeg frykter at jeg er på terrorlista nå... :/ De to andre bildene er fra halloween-festen jeg var på om kvelden på fredag, med mange fra klassen til Therese. Veldig kjekt!

Så, nå er jeg spent! Hva gjorde dere i går? Og hvilket kostyme hadde dere? (Hvis dere hadde) :)

Ha en herlig dag videre!

-EK