oktober 2016

Tvillinger?Haha, okei, jeg skjønner bittelitt hvorfor folk tror vi er søstre. Bittelitt.

-EK

Tidenes koseligste kveld

Heii!

Nå sitter jeg hjemme, på gulvet mitt med Therese ved siden av meg. Jeg var med henne i hele går og sov der til i dag, og vi hadde det så koselig! Alle andre var ute på fest, mens vi satt med halloween-snop og halloween-pynt, popcorn, cola og film og storkoste oss. Vi fant plutselig tre filmer vi ville se, men endte opp med å kun se en av dem; "Nerve". Og den var så bra! Vil bare se den igjen med en gang, jeg. Etterpå snakket vi leenge, og så kom vi på at vi måtte stille klokka- så da snakket vi enda litt lenger, for vi kunne tross alt sove en time lenger, hehe.

I dag var det opp klokken 10 og rett i kirken, hvor vi så på lillebroren min som fikk barnebibel og opptrådte med sang. Kjempeflink <3 Og nå er det tid for lekser, heh. Klassisk søndag :) Kos dere videre i dag!


Happy :D

-EK
 

Årets halloween-kostyme!

Hei og god natt (igjen)!

Blogg.no har vært nede, så jeg har ikke fått blogget før nå. Var nemlig på filmkveld hos Elisabeth nå nettopp, som var kjempekoselig :) Vi måtte kle oss ut (tidlig halloween-feiring), og jeg som ikke kom på noe før siste sekund ble Minnie Mus, haha. Ikke spesielt skummelt, men et kostyme ble det! Vi så en film som lå under skrekkfilmer, men egentlig ikke var skummel i det hele tatt (og jeg er seriøst redd for alt, så det sier litt), og så koste vi oss med pizza, snop, brus og alt annet usunt og digg :D

Etterpå så vi skam (har dere sett siste episode?! Helt sykt, endelig skjer det ting!!) og nytt på nytt, og så gikk jeg hjem. Herlig start på helgen! I morgen skal jeg være med min kjære Therese og så må jeg vaske badet, haha. Viktig å huske på oppi alt dette skolearbeidet :P


Nå legger jeg meg (snart), godnatt!

Hva skal dere kle dere ut som i år?

-EK

Nattmenneske

Hei! Og god natt, haha..

Jeg er et skikkelig nattmenneske, og det er ikke alltid positivt. Om morgenen er det alltid like vanskelig å komme seg opp av senga, jeg er halvsur helt til jeg har fått i meg mat og gjerne en stund etter det også. Hele dagen går, jeg er som et normalt menneske- men så kommer kvelden. Og da kicker energien inn! Jeg har lyst til å rydde rommet, bake kake, gjøre mattelekser (!!), lime inn bilder i fotoalbum, ta nye bilder, se film, lese bøker, bli inspirert, snakke med nye folk, danse, lære meg et nytt språk, forandre verden- jeg kunne fortsatt i det uendelige. Men så er det jo litt kjipt da, at jeg må opp igjen i morgen tidlig, og da kommer jeg nok til å angre litt på kakebaking og kurset i kinesisk kvelden før... Livet er hardt, altså.
Jaja, godnatt!

-EK

Halvveis bloggingÅrh, jeg hater halvveis-blogging. Når jeg ikke har nye bilder, egentlig ikke har tid til noenting, men føler jeg må innom likevel- det blir så dårlig! Jaja, hei og god mandag! Denne uka startet med to timers prøve i nynorsk, og det gikk omtrent så dårlig som det kunne gått. Men nå er jeg ferdig med 1 av 2 prøver denne uka! (Prøver å være optimist). Etter det har jeg vært hos mormor og fått middag og snakket om hva jeg vil jobbe som senere i livet. Jeg vil studere medisin (tror jeg, har egentlig ikke peiling), og syns psykiatri høres interresant ut..(Noen som har erfaring?) Men litt skummelt, haha. Vi får se. Foreløpig må jeg klare meg gjennom vg2- så vi snakkes etter litt kjemiøving!

-EK

Kul med caps
Denne capsen har jeg permanent stjålet fra Therese, tihi <3
Hei og god søndag!

Hvordan går det? Det har vært litt av en uke for meg, med både spanskprøve, jetlag fra høstferien, passing av brødre og så har jeg nynorskprøve på mandag, haha. Men det har gått ganske fint! I dag spiste vi frokost, og så lagte vi brownies. Har hatt lyst på det siden jeg så en toro-brownies pakke liggende i bakeskuffen, så i dag ble dagen! Veldig grei start på søndagen :) Ellers er jo dette den kjente lekse-dagen, så jeg har litt av hvert å styre med- men det går greit, for det er i hvert fall fri, jeg er utvhilt OG jeg har brownies. Da går det meste :)

-EK

Blow a kiss//Fire a gun

Blow a kiss, fire a gun

-EK

Money/power/glory 

Elsker Lana del Rey 

-EK

Savn


Ååå, jeg vil tilbake!

Nå har det gått sånn ca seks dager siden Filippinene, og jeg er allerede ganske lei av iskaldt vær og skole, haha. Se så herlig det var der nede?! Har fortsatt masse bilder skjønner dere, så må bare vise litt innimellom. Disse bildene er fra de to dagene vi var på et hotell på Puerto Galera, som var veldig fint og koselig. Og de hadde så god mat! Fantastisk <3

Nå skal jeg øve på spansk, fysikk og kjemi- wish me luck, sier jeg bare! 

-EK

Fullt kjør

Hei!

Hvordan går det? For meg er denne uka egentlig ikke så hektisk, men så har det på en måte blitt litt hektisk likevel. Jeg har en prøve på fredag jeg ikke har begynt å øve på, og føler jeg henger litt etter i enkelte fag. Og i tillegg så har jeg rota bort fysikkboken min, så jeg får ikke øvd på noe der heller. Haha, eer det mulig... Får vel bare håpe på at den dukker opp så snart som mulig, eventuelt kjøpe en ny, og øve på de andre fagene i mellomtiden. Håper jeg får litt tid til å lese videre i Game of Thrones i kveld, har endelig fått lånt den fjerde boka nå :D
Håper dere har en fin uke, husk at alt ordner seg til slutt! Det liker i hvert fall jeg å tenke, heh <3

-EK

Ti ting som får meg til å slappe av

Flere som kjenner litt på stresset i hverdagen nå, eller? Dere som har høstferie nå- jeg misunner dere så sjukt, hahaha. Skolearbeidet traff meg litt hardt her, men vi kommer oss gjennom det. For å klare det på best mulig måte har jeg bestemt meg for å skrive ned ti ting som gjør at jeg slapper av, og prøve å faktisk gjøre disse tingene innimellom alt det hektiske. Håper dere får noen tips eller kjenner dere litt igjen! 

1. Gå en tur, gjerne på stranda eller i skogen, langt fra wifi, mennesker og mas. Det er sjelden jeg gidder, men årh så herlig det er når man faktisk gjør det!

2. Lakke neglene. Haha, dette er også en sjelden forekomst hos meg- men når jeg tar meg tid til det, føles det virkelig som livet mitt er litt mer på stell. Som om jeg kan klare alt, liksom. Siden jeg har tid til å lakke neglene.

3. Serier!! Denne er vel kanskje ganske åpenlys, men hallo- å sette seg ned etter en lang dag men favorittserien (Game of Thrones/Supernatural <3) og bare kose seg i noen timer, det er virkelig digg.

4. Baking. Dette er jo så gøy, og i tillegg noe helt annet enn hva jeg vanligvis driver med- lekser, blogg, mobil osv. Og resultatet av bakingen blir ofte populært og raskt oppspist :)


5. Se på bilder fra ferier. I album, på mobilen eller pc-en, uansett hvor bildene er så er det alltid koselig å mimre tilbake. Du glemmer alt stresset du sitter i nå og bare tenker tilbake, det er virkelig verdt tiden.

6. Planlegging av noe gøy! Enten det er noe stort, som bursdagsfeiring eller halloweenfest, eller bare en filmkveld med venner, så er det alltid så gøy å ha noe å gled seg til! Og planleggingen er etter min mening halve poenget, haha. Elsker det :)

7. Dans. Hvis alt går bra, så danser jeg. Og hvis alt går helt forferdelig dårlig, ja, da danser jeg. Dette er selvfølgelig veldig individuelt, andre vil kanskje finne det avslappende med yoga eller andre former for trening, men for meg er det dans.


8. Å ha lange samtaler med noen jeg er glad i. Vi kan snakke om ting som er vanskelig, eller alt mulig annet, men det er alltid en god følelse å få snakke ut med noen jeg stoler på. Det må aldri undervurderes.

9. Laaange kjøreturer. Jeg har riktignok kun sittet på foreløpig, men jeg gleder meg SÅ masse til jeg kan hoppe i bilen og kjøre hvor jeg vil, når jeg vil. Med musikk på høyttalerne og alt foran meg. Jeg elsker bilturer, haha :D

10. Og sist, men ikke minst: Fotografering. Jeg blir helt lost i arbeidet, jeg mister begrepet om tid (haha, helt sant) og jeg føler jeg får noe til. Og det er en viktig følelse.

Så det var ti ting jeg gjør for å slappe litt av! Håper dere tar dere tid til litt egentid denne uka, og at alle kommer gjennom det dere driver med for tida :) Flere innlegg om reisen min til Filippinene kommer senere, holder på å skrive på dem. Da snakkes vi, ha en fin uke videre!

-EK

Filippinene: Kontrastene

Det første jeg vil nevne når jeg tenker tilbake på Filippinene, er kontrastene. Det var kanskje det første som traff meg når vi kom ned. Vi gikk ut av flyplassen, inn i en fin bil med privatsjåfør og ut i trafikken. Og der så vi folk som tigget etter penger og banket på vindusrutene for å prøve å få solgt noe. Vi kjørte forbi svære palass av noen hus, og et par hundre meter lenger borte var det en liten landsby av blikkskur og pappesker. Forskjellene i levestandard var enorme- man var enten rik eller fattig. Ingen middelklasse.

I tillegg var det ikke tydelige fattige strøk og rike strøk, det var forskjellige folk overalt. Mellom store hus kunne man se små familier som levde i et lite telt, eller vi kunne se store hus midt i slummen. Dermed ble kontrastene enda tydeligere.


Bilde nr.1 er mitt og bilde nr.2 er hentet fra Manila:Slums (http://manila-philippines-info.blogspot.no/p/slums.html)


Kontrastene i turen min ble også ganske store: Her har vi meg på et svært kjøpesenter hvor jeg kjøpte masse fine klær, smykker og gaver fra store kjedebutikker osv, og til høyre ser vi når jeg deltok i hjelpearbeid i slummen. Ganske variert! Kommer tilbake til dette i senere innlegg :)

Det er så forskjellig fra her i Norge! Her er de fleste i middelklassen, og forskjellene er så mye mindre. Vi har en stat som sørger for at alle kan gå på skole, få seg utdanning og tjene penger. Det går nesten ikke an å beskrive engang, man må faktisk reise ned og oppleve det selv. Og det anbefaler jeg!

-EK

Døgnrytme på hodet

Hei!

Nå sitter jeg, endelig, hjemme på rommet med youtube og asiatisk chips (haha). Det tok 20 timer å komme hjem, men vi landet i morges og det var så herlig å se alle igjen! I tillegg til familien kom Therese rett opp til meg når jeg kom hjem, og det var så koselig å snakke med henne igjen :) Døgnrytmen min er jo helt på hodet nå da, på Filippinene er klokka ca ett om natta nå... Så jeg holder på å sovne, for å si det mildt, haha. Prøver å holde meg våken litt til så jeg ikke våkner klokka fire i morgen... :P

Tenker å lage flere innlegg der jeg deler mine inntrykk og opplevelser fra Filippinene, for det er seriøst SÅ mye at jeg ikke klarer det i ett innlegg engang. Håper dere synes det er interresant å lese, også har jeg så klart masse bilder jeg ikke har fått vist dere enda. Så det blir bra!


Nå følger jeg ikke helt med på hva jeg selv skriver lenger, så jeg tror jeg sier godnatt! Ha en fin kveld videre, alle <3

-EK

Femten poser chips i kofferten

Nå sitter jeg med tre chipspakker foran meg, som definitivt ikke får plass i kofferten. Søren. Jeg som skulle spise asiatisk snop og chips i månedsvis fremover. Hahaha, vi har kjøpt så mye! Kofferten min var ca halvfull når vi reiste ned, og til tross for at noe av det jeg tok med nå er tatt ut, er det ikke plass til alt. Jeg får vel bare skvise noe ned i håndbagasjen eller kanskje lure det ned i mor sin... :)

I morgen er altså hjemreise-dag, men ikke før sent på kvelden. Vi har litt vi skal gjøre i morgen også, så derfor pakker jeg ferdig nå. Jeg er så fornøyd med denne reisen, jeg har opplevd og lært så mye- og samtidig slappet heelt av og kost meg kjempemasse. Perfekt miks! Vil ikke dra hjem i det hele tatt, men sånn er det jo. Gleder meg til å se alle igjen, og vise de ekle chipsene jeg skal smake :))

Så her er jeg nå, alene på rommet med en vanvittig stor dør og altfor mange shoppingposer:Nå skal jeg ned og nyte siste kvelden her, så blogges vi hjemme i Norge- dvs på lørdag, haha :) Blir nok en del filmer å se på flyet, ja...

-EK

Hvite strender og kokosnøtter

Hei!

Nå sitter jeg på rommet i hovedstaden igjen, og tenker tilbake på de siste dagene. Hver dag føles faktisk mye lenger her, det er så mange inntrykk! Man rekker liksom ikke å fordøye alt før noe nytt skjer, men det er sånn jeg liker det. De siste to dagene har vi nemlig vært på en liten mini-ferie i ferien- vi reiste til Puerto Galera, hvor vi bodde på et svært hotell med all-inclusive. Veldig herlig, typisk hvit strand med solsenger og over 30 grader, palmetrær med kokosnøtter og folk som hjelper deg med absolutt alt, haha. Det ble nesten litt for mye hjelping, jeg kan jo bære ned kofferten min selv? 

Uansett var det helt fantastisk, det er skikkelig lenge siden jeg har slappet så mye av, haha. Maten var kjempegod, folkene var hyggelige og vi fikk nesten hele hotellet for oss selv. Perfekt! Nå har vi altså kommet tilbake til huset til de vi besøker, og har tre dager igjen av ferien. Selv om det er mye som skjer, går det plutselig litt for fort- jeg vil ikke hjem! Får bare nye dagene mens jeg kan, kommer nok til å leve på disse bildene og minnene når jeg er tilbake på det iskalde rommet mitt i Norge og pugger til prøver...
Her slapper man av, ja!

Her er båten vi kjørte over med! Litt gyngete og en litt skeptisk mor i starten, men det gikk helt fint og jeg koste meg veldig på sjøen igjen :) 


Fine Hilde og mor <3


Har maange flere bilder, men nå må jeg legge meg snart- klokka er ti på elleve her!

Snakkes senere <3

-EK

Jeg er i Asia!

Vi ligger 6 timer foran dere, lokal tid Filippinene: 17:15

Hei dere!

Nå er det en stund siden sist, men denne gang har jeg en ganske god grunn: Jeg har reist til Filippinene! Besøker norske venner her, og skal være her ut høstferien. Dette er jo et u-land og det merkes, mange nye inntrykk overalt. Bare det å kjøre fra sted til sted (med privatsjåfør!) gjør at du ser mye av slummen og fattigdommen her. Første dagen besøkte vi et barnehjem som er drevet av norske, som var veldig kjekt og litt tungt. Fikk holde babyene og snakke med de som jobbet der, og fikk omvisning av en veldig hyggelig, norsk dame. De som er på barnehjem er jo faktisk de heldige, og alle blir adoptert bort derfra. De vi ser i gatene har det nok ikke så lett.

Kontrastene her er veldig store. De vi bor hos har et helt enormt stort hus, med inngang like stor som hele førsteetasjen vår hjemme, sånn ca. De har private sjåfører, vaskedamer og en som lager mat, og det er veldig fint her. Så når du kommer ut i gatene og ser hvordan andre lever, ser man hvor store forskjeller det er i verden.

Random bildedryss:


Fra et marked like ved huset, fant et smykke her og så på noen veldig flinke dansereSe så svære hus!!

Dette er inngangsdøren.. En elefant kunne sikkert komt inn

Og maten jeg har smakt så langt er heelt fantastisk, veldig happy med det :D

I dag har vi vært på et shopping senter og senere skal vi dra til en strand og et hotell for å være der en dag. Får opplevd mye på kun en uke! Føles faktisk som minst to uker siden jeg har i Norge, men jeg reiste jo faktisk ned på onsdag kveld. 

-EK

Autumn
Elsker høstfarger
Det er oktober, jo! 

Jeg tuller ikke når jeg sier det føles som om første skoledag var maks en uke siden, og så er det snart høstferie..? Wow! Min høstferie begynner faktisk allerede på onsdag, da flyr jeg nedover til Filippinene! Æææ, jeg gleder meg kjempemasse, tenk å oppleve en helt ny verdensdel! Vi skal besøke venner av oss der nede, så vi slipper å stresse med å forstå alt selv, haha. Den 20 timers flyreisen ned blir vel litt i lengste laget selv for meg som elsker å fly, men vi klarer oss. Nå ble jeg så gira på reisen at jeg nesten ikke klarer å fokusere på matteprøven jeg har i morgen, haha- vi blogges!

Hva skal dere i høstferien? 

-EK

En litt annerledes hyttetur

Hei!

Nå sitter jeg hjemme igjen, med sjokolade fra i går og mattebøkene oppslått (så later jeg som jeg pugger til prøve, hehe). Denne helga har det skjedd mye rart! På fredag var jeg og Therese på fest som var veldig gøy, og så sov hun over. Lørdags morgen måtte hun ut av huset kl 09 (!), for da skulle familien Krøger- Silseth til hytta. Vel. Vi rekker fergen, kjører opp til hytta- og ser dette:

...Ja. Og når vi gikk inn i hytten fant vi en oppspist svamp i vasken + musebæsj fint spredt rundt i hytta... Og så fant jeg denne lille krabaten under en krakk:


Den var død, men vi skvatt litt likevel. Etter det var jeg på konstant utkikk etter alt som beveget seg, hehe.


Så i stedet for hummerfiske og vasking av tak gikk helgen til å sage ned og dele opp treet, + sette opp musefeller. Jaja, vi fikk kost oss ganske mye likevel :) Jeg gjorde faktisk ingenting nyttig, jeg holdt meg inne og øvde til matteprøve og leste i Game of Thrones, haha. Koste meg, jeg :) Nå må jeg pugge litt logaritmer!

-EK