juli 2016

Juli måned

Da var den siste sommermåneden straks her, og jeg føler egentlig jeg nettopp slutta på skolen. Okei, så føles det ut som månedsvis siden jeg lå i Italia på en solseng, men om jeg er klar til å begynne på skolen om noen uker? Nei, nei og atter nei. Men det får vi bare la være å tenke på, og nyte ferien mens den ennå er her, haha :P Her kommer en oppsummering av juli måned.

Månedens...

Sang

Definitivt "Castle" av Halsey. Jeg har virkelig fått øynene opp for henne i det siste, og hele albumet "Badlands" er jo helt fantastisk. Men for øyeblikket er dette favoritten.

Sminkeprodukt

...Kan jeg si solkrem? Tror jeg har brukt sminke en eller to ganger, og den ene var på bursdagen min. Men! Jeg har fått to nye NYX lipcreams, og de er jeg heelt forelska i. Så kanskje dem?

Antrekk

Veldig fornøyd med bursdagsantrekket, da:


Fra et market i Firenze

Tanke

Jeg hadde tre-fire dager hvor jeg egentlig var fornøyd, jeg hadde alt jeg trengte og var på ferie, men likevel var ikke humøret helt på topp. Det er greit nok å ha en dårlig dag, men det er litt kjipt når det liksom ikke går over... Så jeg fant ut at jeg skulle prøve å bare drite i alt og slutte å tenke så mye på alt, og det funka! Haha, overtenking er ikke å spøke med :/

Bilde

Ett av disse:

App

Haha, pokemon go, hehe...

Tips

Hvis du skal på Mc´Donalds: Bestill medium drikke, ikke stor. Du får like mye drikke, bare en lenger og smalere kopp. Veldig random tips haha, men jaja.

Snacks

Jeg har spist så sjukt mye usunt at jeg vet ikke hvor jeg skal starte egentlig... Bixitkjeks med sjokolade og smoothies har vært to litt sunnere favoritter! Lagte med både jordbær og bringebær smoothies på Fogn, og gleder meg allerede til neste gang jeg har tilgang til en blender :P

Film/Serie

Jeg har hatt Harry Potter-maraton, så det får nesten bli de filmene! Favorittene er nr.3 og 7 del 2.

Bok

Har lest ut tre bøker, og har en favoritt: Evna, den siste boken i trilogien Ravneringene. Veldig bra avslutning! Ellers har jeg lest Game of Thrones: A Clash of Kings og Skyggejegerne: Den Tause Byen. Nå sitter jeg her uten bok, så setter pris på tips!

Hvilket av månedens bilder likte dere best? Og gjerne svar på noen av spørsmålene selv, jeg vil gjerne lese!

-EK

Spørsmålsrunde og weheartit

Heihei!

Nå går turen nok en gang videre, denne gang til ei hytte uten dekning, strøm eller internett. Og jeg gleder meg helt sykt! Elsker stedet, og får alltid bare vært der en eller to dager ettersom det ikke er strøm. Men jeg koser meg veldig de to dagene, da :) Jeg ville bare stikke innom for å showoff noen kolleksjoner fra weheartit jeg har laget og liker veldig godt, og for å minne dere på spørsmålsrunden! Svarer en gang i neste uke.Noe dere lurer på?

-EK

 

På toppen av Eide

Hei!

I dag stod valget mellom fjelltur eller bytur. Jeg gav klar beskjed om at jeg egentlig bare ville til byen, men ble nedstemt :/ Så da dro vi til fjells, da. Det var veldig varmt, så litt kaldt og plutselig pøsregn. Vi fikk i hvert fall nytt utsikten før tåken slo inn, og så var det ned igjen. På vei ned dukket regnbuen opp også <3


Nå vurderer jeg å gå på pokemon tur eller se ferdig hele sesong 2 av Game of Thrones. Heh. Noen som vet hvor jeg kan se det? Har ikke HBO, og finner det ingen andre steder :(

-EK

Bading og vulkaner


Heihei!

Nå er jeg plassert hos farmor og farfar, etter to dagers kjøretur mot nord. Deilig å være framme! I går var visst eneste dagen med godvær, så vi pakket badetøy og dro på strandtur. Det ble varmt, og jeg bada faktisk! Spiste boller og caprisun, og lekte med både Oscar og søskenbarna mine Martin og lille Ina <3

Dårlig med bilder, men fikk tatt noen få. Nå tror jeg snart det er mat her, og så vurderer jeg å dra på pokemonjakt, hahah.. Dette spillet tar jo helt over.
Dette ser jo faktisk ut som en vulkan?! Det er nok bare ett fjell med lavt skydekke, men ble bra bilde, da :)

Forskjellen på flo og fjære er jo helt syk i forhold til hjemme, haha.. Se på det her! Dette er noen timers forskjell. Hele stranda ligger tørt i fjæra, og når floen kommer rekker vannet over gresset. Blir like imponert hver gang jeg ser det, jeg.

-EK 

Drømmedestinasjon: New Zealand!

En ny uke har startet, og det betyr: Ny drømmedestinasjon! Denne gang har jeg utforsket litt av hva Oseania har å by på, via internett, så klart :) Jeg har alltid hatt lyst til å oppleve Australia, men en del av kontinentet jeg ikke har tenkt så mye over, er New Zealand. Det jeg vet om New Zealand er: 1.De har kiwi som nasjonalfugl. 2. De har fantastisk natur. 3. Mest sannsynlig like mye edderkopper og andre skrekk-insekter og dyr jeg ikke vil treffe på. Men nå har jeg altså funnet ut litt mer, så her er hvorfor jeg vil til New Zealand og hva man kan finne på der:

- Dra på kajakk tur over "Milford Sound", og oppleve naturen der

-Fjelltur til "Mount Maunganui" og nyte utsikten

-Tongarino Alpint- tur, denne er nok litt mer krevende! Her får man sett turkise innsjøer mellom fjelltoppene, sludd, snø og is og det meste, tror jeg.

-Besøke Pukekura Park, som skal bestå av forskjellige kulturer og flotte planter, elver osv. 

-Se på selunger i ohio waterfalls! Gratis :)

-Se på sauer :))) Jeg elsker sauer

-Besøke en Maori landsby, som "Tamaki Maori Village". Her blir man møtt med et velkomstrituale, kan få servert tradisjonell mat og oppleve en helt ny kultur. Wow!

-De har en nasjonalpark kalt "Fiorland", hvor naturen er godt tatt vare på

Har noen av dere vært i landet? Det ser jo helt utrolig ut!! Og huks spørsmålsrunden min :)

-EK

Dream
It will cost you nothing to dream, and everything not to

-EK
 

Solskinnsdag!Heii!

Hvorfor snakker jeg bare om været for tiden? Det er i hvert fall sol, som betyr: Båttur. Vi dro til Vignesholmene i går også, og ble der helt til kvelden. Det blåste en del, som resulterte i at jeg krøp sammen nedi en grop i svaberget og nesten sovnet, hahah... Sikkert et vakkert syn. Etter å ha grillet pølser og stappet i oss sjokolade og boller (og lest ut halve Game of Thrones) dro vi tilbake. Her laget jeg enda en smoothie, har virkelig sansen for dem for tida :)  I dag kommer Therese! Har ikke sett henne på evigheter (føles det som, i hvert fall), så jeg gleder meg kjempemasse. Håper hun kommer seg av båten på riktig øy da, men vi finner henne vel :P

-EK

Bohem på båttur


Får litt Coachella-vibes av dette antrekket, jeg? Egentlig er det vel litt for fint for båt og strand-tur, men jeg følte bare for å bruke litt andre klær enn de tre plaggene jeg alltid bruker her, haha. Skjørt fra h&m, topp fra bikbok og poncho fra bikbok :) Det er så herlig med fint vær!? Jeg merker hvor lett jeg påvirkes av været her, det er nesten litt for teit. På gråværsdagene finner jeg plutselig ingenting å gjøre, blir bare sittende med en bok eller mobilen og venter på sol :/ Jaja, heldigvis er det meldt finvær helt til vi drar (tror jeg? please?), så jeg får bare nyte det mens jeg kan!

Hva gjør dere i sola? Og gjerne still spørsmål til spørsmålsrunden min :)

-EK
 

KontrasterPå én dag gikk det fra tåke, regn og høstvær til 25 grader og sol. 

Jeg er fornøyd, jeg! Dagene er så annerledes at det er nesten ironisk.Den ene dagen er vi ute og fisker i regnjakker og ser nesten ikke havet foran oss av bare tåke, den neste ligger vi på en strand og griller pølser i solskinn. Jaja, vi har i hvert fall klær for det meste :) I dag ser det ut til at været er med oss (takk og lov, begynte å bli litt lei av å vri ullsokker fra i går), så da stikker vi til en holme og blir der hele dagen. Bare tre dager til vi reiser videre til farmor og farfar!

Husk å stille spørsmål til spørsmålsrunden min :)

-EK

Spørsmålsrunde!

Wow, nå er det lenge siden jeg har slått til med en spørsmålsrunde? Jeg elsker å lage slike, både innlegg og videoer, så det er jo litt sykt hvor lenge jeg har klart å la være, haha. Men nå følte jeg det var på tide! Hvis det kommer inn nok spørsmål svarer jeg på video, ellers blir det vanlig innlegg. Så kjør på, med hva enn dere lurer på :)

-EK

Summer smoothie

Hei!

I går fant jeg ut at vi har disse utrolig søte glassene her på hytta- så jeg måtte bare lage noe å ha oppi. Mor fant ut at vi kunne ha smoothie, så sånn ble det! Smoothien består av frosne bringebær, jordbær, banan, eplejuice og vaniljeis. Veldig godt, samtlige ble drukket opp :) I dag får vi håpe varmen slår inn, det er meldt oppimot 20 grader og tropenatt, tror jeg...? Tror ikke på det før jeg får se det selv, haha, men vi kan jo krysse fingrene likevel. Nå skal vi ut på tur igjen :)

-EK

Et lite rødt bærHeihei!

Hvordan er været hos dere, egentlig? Er det noen i dette landet som ikke har høljeregn og tåke for tida? Vennligst informer meg, så stikker jeg dit med det samme, haha.. Neida. Det har regnet en del, vært litt skyet i noen dager, men sånn er vel norsk sommer. Jeg har nå kost meg likevel. Vi har fisket og fisket, og halt opp en svær brosme som ble gårsdagens middag. Brosme i bacon med erterstuing, sommerkål og poteter- jatakk! 

I dag var planen å dra til Stjernarøy på tur, men tåken slo inn og vi bestemte oss for plan B: Finnøy. Vi handlet på handelslaget og etterpå spiste vi lunsj fra Ryans pizza i båten. Den pizzaen der, altså... Slår det meste! Nå har jeg benyttet anledningen hvor det ikke regnet i et kvarter med å plukke rips og knipse bilder i min knallrøde regnjakke. Føler meg litt som et ripsbær selv, si.

Så, nå er jeg spent: Hvordan er været hos deg? Og hva har dere funnet på i dag?

-EK
 

Redhead

 

Drømmedestinasjon: Macchu PicchuHeihei!

Denne uka har jeg egentlig kost meg hjemme, kom jo nettopp hjem fra ferie i Italia. Dermed har jeg faktisk ikke kikket så mye på reiser som jeg pleier, haha, men jeg har i siste liten funnet ut at til Peru- der vil jeg! Selve landet høres veldig spesielt og annerledes ut, på en måte, og dessuten har jeg aldri vært i Sør-Amerika. Det jeg aller helst vil se, er likevel Macchu Picchu, den gamle steinbyen skjult i fjellene. Jeg har jo spansk som andre fremmedspråk og vi har hatt flere presentasjoner og prøver i akkurat dette, så jeg føler jeg har litt peiling når det kommer til historie- men tenk så kult å få se det med egne øyne! 

Har noen av dere vært i Peru, kanskje? Hva er din drømmedestinasjon nr.1 akkurat nå?

-EK

StorfangstOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Heihei!

I dag har været virkelig vist seg fra sin verste side. Eller, en av de verste. Det har regnet og regnet siden i morges, så klokken tre bestemte vi oss for at dette er en fiskedag. Vi dro ut i båten og ble på sjøen i tre (!) timer, og fikk med oss litt av hvert hjem. Planen var egentlig å legge ut en line, og trekke den før vi dro hjem igjen... Men vi glemte agnet, så det får bli i morgen. Forventer egentlig ikke noe bedre vær, haha :P

Brødrene mine halte opp en svær torsk og deretter en lange, og ellers fikk jeg en liten torsk og far tre makrell. Veldig fornøyde :) Vi fikk elleve krabber fra onkelen min også, så i kveld ble det sjømat. 

Nå skal vi kanskje spille noe eller et eller annet, og så tar jeg kvelden snart- har fått noe betennelse i bihulene tror jeg :/

-EK

Windy


Det blåste litt ?

Heihei! 

Nå sitter jeg her og prøver å redigere bilder, men det er lettere sagt enn gjort. Noen ganger får man absolutt ingen blinkskudd, og da er det litt demotiverende å sitte her og prøve å redigere.. .jaja. Bedre lykke neste gang, kanskje? Jeg har i hvert fall en hel boks med oreokjeks dekket med sjokolade her, så da er faktisk livet ganske greit likevel. Det er seriøst det aller beste jeg vet, de kjeksene der. Og jeg finner dem kun på taxfree på flyplassen? Noen som vet hvor jeg kan finne dem andre steder (desp)? 

Senere i dag skal jeg ut og ta flere bilder, for disse ble ikke helt som jeg hadde håpet. Så bare stay tuned :)

-EK

Feiring: Jeg er 17!

I går var en fin dag. Våknet til gaver og bursdagssang, litt tidlig (08.00), men jeg våknet likevel. Fikk veldig mye fint! Bl.a. en svær blits til studio i kjelleren, så nå har jeg to! Satte meg rett ned og planla photoshoots jeg skal ha med meg selv, har ganske mange ideer nå :) Ellers fikk jeg en veldig søt rosa bomber-jakke, blogg-boken "Miss independent" av Eirin Kristiansen, en liten lykke-bok, et veldig fint gullsmykke, en svær, beige veske og en del penger, hehe. Og enda mer, det var faktisk litt sykt hvor mye gaver jeg fikk!

Etter å ha vært på det tradisjonelle besøket hos mormor med rundstykker og kake, dro vi hjem og pynta hus og oss selv. Gjestene kom klokken 15, og vi koste oss masse :) Spiste utallige kaker og snop og hele pakken, hadde litt leker og så på selv-redigert film fra Italia turen tidligere i sommer. Til slutt skiftet jeg ut av de høye hælene og inn i joggebukse, og satte med ned med alle gavene og en kopp te. Kjolen er fra et marked i Firenze


Denne kreative gaven var det søskenbarn Ella som gav meg! Det var pakket inn i tre lag med papir og til slutt en boks dekket med teip, og når jeg endelig fikk den opp var det disse smilende fruktene som møtte meg. Beste gaven i år? :D
Storfornøyd med dagen

-EK

Jeg er 17!

Wohoo, i dag fyller jeg 17 år! 

Fant noen fantastiske bilder, her har dere meg:

2014:                                                                                                    2016:


2015:                                                                                                      2016:

Hva synes dere, har jeg forandra meg?

-EK
 

How long is forever?

How long is forever?

Sometimes, just one second-Alice in wonderland

Oreo shake

Denne milkshaken bestemte jeg og Therese oss for å prøve oss på i går kveld. Og gjett hva? Det funka! Tror nesten det er den beste milkshaken jeg har drukket, inkludert alle fra Mc´Donalds og Ben&Jerrys, haha. Meget fornøyde :)

Oppskrift:

Bland sammen 6 oreokjeks, 6 kuler vaniljeis og ca 4 dl melk i en blender til alt er en "røre". Pynt med litt krem, sjokoladesaus og kjeks og drikk! Denne oppskriften ga to store glass, og det var ganske mektig, så hvis du er en person anbefaler jeg å halvere.

-EK

PonchoHeihei!

Jeg elsker virkelig denne ponchoen, jeg har seriøst bodd i den siden jeg fikk den. Den er så søt og behagelig!  I dag har jeg, Therese og brødrene mine vært på bowling. Vi satt oss på en buss klokken elleve og fant bowlingen på Marierio. Eller, Therese fant bowlingen. Men vi hjalp til (litt). Det var litt dyrere enn forventet, men jaja- veldig kjekt uansett! Therese vant første runde og jeg vant de to andre, tehe. Viktig å informere alle om :))

Nå skal vi se sesongfinalen på Game of Thrones, vi har blitt helt hekta begge to. Vi blogges! Hva har du gjort i dag? Og hvilke serier ser dere på? :P

-EK

Mix match mitt alt
Se så søte, vi mathcer <3

Hva skulle jeg gjort uten deg, Therese? Uten dine merkelige spontane påfunn og utrolig teite vitser jeg alltid ler litt for høyt av, uten rådene dine når jeg ikke aner hva jeg skal gjøre, uten klærne og maten din jeg stjeler i tide og utide? Hvor hadde jeg vært uten deg? Hva skulle jeg liksom gjort her om dagene, hahah? Nei, vet du hva. Alt er helt utenkelig uten deg :*

-EK
 

Idyll

Hvor herlig ser ikke dette ut, da?

Helgen ble tilbragt på hytta, med båt, litt bading, mye mat og spill. Klassisk hyttetur, med andre ord! På lørdag var det faktisk ganske varmt, så vi kjørte båt til en holme og slo oss ned der. Bada litt, spiste litt pizzasnurrer og rodde gummibåt, haha :D Etterpå stakk vi innom Finnøy for å kjøpe is og middag, og så var det hjem igjen. Middagen ble servert utendørs i kveldssola, og etter maten spilte vi mimespill så vi holdt på å le oss i hjel, hahah... 

Gleder meg allerede til neste hyttetur, til helgen! Men først er det bursdagen min... Hva i alle dager skal jeg ønske meg? :P

-EK

Healthy food motivation
Jeg fikk plutselig lyst til å spise sunt, trene og hele pakken- heh. Nå har jeg egentlig bare lyst på mat, så jeg gikk på weheartit og fant alle disse herlighetene- NAM! Therese hjalp til litt da, og nå har jeg en hel kolleksjon av gode OG sunne oppskrifter samlet :) Jeg gleder meg!

I skrivende øyeblikk sitter Therese på gulvet mitt og kaster minimarshmallows på meg, så jeg tror jeg skal gå og ta hevn :P Vi snakkes!

-EK
 

Den siste uka via mobilen

Hello!

Blogger fra delt mobilnett her, men det fungerer egentlig ganske bra (håper jeg får lastet opp bilder, hehe). Jeg storkoser meg på hyttetur, har vært ute med båten og bada, spist is og grillet i hele dag. Litt kjølig men solen tittet frem, og da kan man vel ikke klage?

Jeg tenkte å dele litt mobilbilder (dvs snapchat) fra den siste uka, ettersom det er en stund siden sist. Så får dere kose dere videre med helga, det skal jeg!

Her har vi fra teltturen til meg og Therese. Og Teddi, som poserer så fint som en liten kineser på bildet (han ligner så mye på en kineser, er sikker på at han har gener derfra). Veldig koselig tur med kakao og måneskinnstur, men også en liten tur til mormor for å dusje Teddi (øverste bilde i midten, heh)

Her er resten av uken raskt oppsummert: Søskentid. Jeg har tilbragt ganske så mange timer med to av mine tre brødre, ja! Vi har hatt vannkrig i regn, gått på kino, Kina-restaurant, vært på sykkeltur og filma en hel film hvor jeg spilte en hjort (av alle ting)

Og her er det jeg her fra helga så langt. Vannet var så turkist og lyst at man skulle tro vi var på Maldivene og ikke i Ryfylket! Solnedgangen nå nettopp var veldig vakker, så den måtte knipses, og ellers har jeg surfet rundt på weheartit i timesvis- måtte bare dele det som nå er bakgrunn på mobilen min, hehe. Adventures, here I come!

Det var alt jeg hadde - håper dere liker slike innlegg! Ellers har jeg endelig tatt masse bilder, så de kommer straks de er lastet inn og redigert. :D

-EK

To bilder

Har spist den samme pizzaen tre dager på rad oog ikke tatt nye bilder tre dager på rad. Nå skal jeg på hytta, slappe (enda mer) av og ta bilder. Yes. 

-EK

Dance first

Dance first, think after. It´s the natural order.


-EK

A trip in the woods
Sneakpeak på litt bilder jeg tok før sola forsvant i går kveld. Veldig fornøyd, gleder meg til å redigere resten! I dag er nok en dag hvor jeg har ansvaret i huset, haha... Lager lunsj og har vannkrig og sånn. I dag er det faktisk meldt 17 grader- med andre ord helt sykt varmt til å være i Stavanger- så daa blir det vannkrig! Må nesten sette i gang med vannballonger og vannpistoler her, så vi blogges :)

-EK
 

Overnatting i skogen

Hei!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra kino og lunsj i byen med brødrene mine. Vi så "Kjæledyrenes hemmelige liv", veldig morsom film :) Etterpå spiste vi på favorittstedet mitt i byen; Mikado! Veldig bra dag, med andre ord. For noen dager siden sov jeg og Therese i telt! Vi planla egentlig en vanlig overnatting, men fant ut vi skulle dra ut i skogen og sove der. Det regnet litt, men mindre enn forventet, så vi koste oss med pølser på termos, brus, sjokolade og marshmallows, tihi :) Teddi (hunden) var også med, og han begynte plutselig å stinke midt på natta- så det endte med at vi måtte låne mormor sin dusj klokken halv ett på natta for å få Teddi ren. Men ellers gikk alt fint!


Littegranne trøtt ja?Søteste Teddi (her før han rota seg ned i søle og begynte å lukte)

Så det var min dag! Hva har du gjort i det siste?

-EK


 

Et eventyr er over

Jeg har vært hjemme i to dager, og jeg savner Italia SÅ mye, haha :) Selvfølgelig er det herlig å komme hjem til sitt eget hus, sin egen seng og ikke minst med fullt internett døgnet rundt- men det var virkelig herlig de to ukene i utlandet. Det var femte gangen min i Italia, og langt fra siste. Elsker hele stedet, jeg! 

Takk for turen!

-EK

Ting jeg aldri gidder å gjøre

Enkelte ting tar meg så sinnsykt lang tid å gidde å gjøre- det er så kjedelig! Foretrekker å drøye det heeelt til jeg er absolutt nødt til å gjøre noe med det. Her er noen sånne ting:

-Oppdatere pc-en, IOS på mobilen eller egentlig hva som helst. Jeg har seriøst på trykket på  "minn meg på det senere" i over et år nå.

-Rydde i klesskapet. Det begynner bra, så må jeg finne et antrekk til et eller annet og så er klærne overalt igjen. Og det tar så lang tid å rydde opp!


-Kjøpe klær til over 300kr. Hvis jeg kjøper et plagg til over 200 er det drøyt, liksom. Hater å bruke mye penger på en ting.

-Pante/kaste flasker. Jeg har faktisk 16 vann/brus/iste- flasker på rommet nå.

-Planlegge antrekk. Dere som tar dere tid til å sette sammen antekk, ta bilder av det og planlegge til forskjellige anledninger- jeg beundrer dere. Det tror jeg at jeg har gjort ca to ganger.

-Slette sanger jeg aldri hører på fra spillelistene mine. Den vanlige lista mi på spotify har 203 sanger nå, og dere kan tro jeg skipper ca halvparten hver gang, haha...

-Veksle utenlandsk valuta til norsk. Før jeg dro til Italia fant jeg ganske mye euro på rommet, og jeg har både polske zlotski, dollar og penny der også :)

Så ja, jeg er vel bare et litt lat menneske.. Eller hva sier dere? Noen som kjenner seg igjen? :P

-EK

Under et rosa treA calm mind is a happy mind. Let the light in <3

-EK

Italia: Natur

Bilder fra tidlig fototur i Toscana, Italia
Tatt med Nikon D2500, 18-200mm objektiv

-EK