juni 2016

Colosseum og Forum Romane- ROMA!

Woh, hva kan jeg si? Vi har fått oppleve Roma!

Huset vi leier ligger i Toscana, det vil si at det tar nærmere fire timer å kjøre til Roma. På motorvei. Men stoppet det oss? Nope :) Så etter fire timer med musikk på full guffe og et par stopp for å kjøpe snop og chips på bensinstasjoner, var vi fremme i hovedstaden. Det var folk og biler overalt- men vi fikk sett mye likevel! 

Inni ColosseumFørst gikk vi innom annenhver suvenirsjappe vi så og kjøpte litt av hvert, og så gikk vi mot Trevi fontenen. Her var det helt sykt mange folk, har bare to bilder- men den var veldig flott!  

Så gikk turen til Colosseum, via Forum Romane. I Colosseum fant vi en billett-kiosk uten kø, og slapp unna hele køen inni bygget, veldig greit! Så fikk vi sett bygningen fra innsiden også :) Billettene var for Forum Romane også, så etterpå gikk vi opp til et utkikkspunkt og fikk sett utover hele halve Roma, omtrent. Veldig fint og veldig varmt, hehe.

Utkikkspunkt i Forum Romane

Så var det å hoppe i en taxi til St.Peters kirke, og vips- så var vi i Vatikanstaten! Fikk litt flere bilder her, men køen var ganske så lang- så vi droppa å gå inn her. Spiste is og kjøpte med oss mat til hjemreise, og kjørte hjemover. Var tilbake i huset ca kvart på tolv- absolutt verdt turen.


Noen som har vært i Roma? Eventuelt har lyst til å dra? Anbefales!

-EK

Life

Life is like a book, and if you don´t travel....


...You read only one chapter :)

-EK
 

Kunstnerbyen: Lajatico!

Usikker om jeg stavet det rett, menmen. Vi har vært i Lajatico, kunst-byen! Her har de forskjellige utstillinger hvert år, så det var spennende å komme tilbake til. Var her for to år siden, men ustillingene var helt annerledes nå. Likte dem egentlig bedre for to år siden, når det var svære papp-statuer på vegger og tilfeldig plassert rundt, men det var mye fint i år også!
Lite bildedryss fra byen. Egentlig er det så godt som umulig å fange opp kunsten i bilder, det er så mye mer virkelig og stort på ekte, på en måte. Men dere får et innblikk i hvert fall! I dag tror jeg kanskje, forhåpentligvis vi skal ta turen helt til Roma- der har jeg ikke vært før! Det er ca fire timer med bil, men bilturer er ok+  syns jeg- så det går helt fint!

-EK

Drømmedestinasjon: Thailand

Nå er jeg riktignok veeldig fornøyd og lykkelig i Italia, jeg, men ettersom jeg maser så mye om dette landet i hver eneste bloggpost tenkte jeg at jeg skulle poste en drømmedestinasjon denne uka også: Thailand! Thailand høres så eksotisk og spesielt ut, men jeg har egentlig aldri tatt meg tid til å finne ut noe mer om det... Så hva kan man egentlig finne på i Thailand?

-Besøke "Temple of reclining Buddhas", hvor store og små Buddha statuer er plassert i flere svære templer, farget i gull

-For å komme seg rundt i byen kan man reise med såkalte "Skytrains", som går over byen og skal være veldig effektive

-Gå turen opp  til Koh Phi Phi utskikkspunkt, hvor du kan se utover store deler av byen og den vakre naturen

-Besøke et elefanthjem!

-Dra på strandtur, altså- hvem vil vel ikke vandre langs en av Thailands hvite strender?

-Du kan besøke et skilpadde-hjem

-Kjøre en sånn fancy, liten bil/sykkelvogn rundt og få guidet tur

-De har et badeland kalt Ramayana Waterpark, med litt dyre måltider men veldig mye moro, i følge tripadvisor :P

-Ta dykkersertifikatet og oppleve livet under vann, med alle de merkelige og vakre artene vi ikke har her i nord

-Dra på marked! Disse finnes omtrent overalt, og det selges både frukt og grønt, klær, sminke, du kan klippe håret, ri på elefanter eller få deg en båttur, sånn ca alt du kan tenke deg ++

Så, nå frister det faktisk enda mer enn før å stikke til Asia, hehe.. Flere som kunne tenke seg dit? Hvis du kunne vært hvor som helst i verden akkurat nå, hvor ville du vært? :P

-EK

Leonardo Da Vinci´s hjemby + masse is

I dag gikk turen til Vinci! Vi fant et museum om Leonardo Da Vinci som var litt skuffende men greit nok, og en svær is-bar vi likte veldig godt :)

Anbefales <3Fikk testet spansk skillzene mine også 

På taket av et "slott", som var en del av museumet. Mange maskiner og videoer, men lite forklaring- og alt stod på italiensk eller spansk, heheFant ut etterpå at jeg ikke hadde lov til å ta bilder der hehe, men jaja... Noen ganger får man være litt badass :P 

-EK

Vamos a la playa

SmilerHer er bilder fra strandturen vår. Vi bor et stykke fra kysten, så vi bruker for det meste bassenget vårt- men en tur til havet måtte vi ha! Det blåste litt mindre enn ellers, så vi kunne bade lovlig for første gang, haha (ingen røde flagg!). Vi slet litt med å finne noe å spise da, så vi endte opp med å kjøpe tolv berlinerbolle av en lykkelig selger, brus av en annen og så spise middag hjemme. Veldig fin dag, og veldig gøy å få badet i saltvann! Anbefaler ikke å dukke hodet under der da, det sved sånn i øynene at man skulle tro det var dødehavet vi bada i, haha...

Flere som har vært på stranda i sommer? 

-EK

Sommer paradis

Hvor vakkert er det ikke her? Kveldssola laget et veldig fint lys rett før jeg skulle spise middag, så jeg slapp alt jeg hadde i hendene og løp ut for å få noen bilder. Her ser dere da litt av det (utrolig store) huset vi leier, og mye basseng og himmel, hehe. Kanskje jeg skal lage en tour av hele villaen? Skrik ut om det er noe dere vil se mer av :)

-EK

Flower Power


Litt vanskelig å smile og se på sola på en gang, jaja

Her var vi i en koselig, liten landsby nær huset vårt. Vi rakk innom to minimarkeder og en liten butikk med både klær, sminke og snop før alt stengte for siesta. Vi bommer på den siestaen hver eneste dag her, alltid stenger alle butikkene når vi dukker opp! Vi fikk vandret litt i gatene og tatt bilder da, og etterhvert fant vi en isjappe som hadde åpent. Det har faktisk ikke gått en eneste dag uten at jeg spiser is her, men italiensk is slår alt- så jeg tenker det får være greit, jeg. 

Varmen har virkelig slått inn nå, 33 grader og null vind var det i går! I morgen tenker vi oss kanskje til kysten, for å finne en strand. Alle andre år har det vært rødt flagg og nesten storm når vi har prøvd oss på strandtur, men kanskje det går i år? Uansett blir det bra med litt saltvann :)

-EK
 

Sunset

Jeg har bare lyst til å flytte hit, jeg.-EK

Mermaid vibes

Jeg koser meg så masse med gopro kameraet mitt, jeg! Det tåler vann også, så i tillegg til undervannskameraet mitt har jeg nå GoPro også, og det er jeg veldig fornøyd med. Blir mye bedre kvalitet på bildene, og det er også mye lettere og raskere å ta bilder under vann med GoPro, så jeg har egentlig bare brukt det i år. Happy!

Det kommer nok mange flere undervannsbilder, men foreløpig sliter jeg litt med å få skikkelige blinkskudd. Alt skal liksom være riktig, mens man holder pusten og prøver å se bra ut under vann- ikke lett! Men mer kommer, så bare stay tuned <3

Flere som har testet GoPro under vann? Eller har noen ideer til hvilke bilder vi kan prøve å ta?

-EK

PISA

11:54. Vi kjører fra huset.

13:10. Parkerer bak det skjeve tårnet i Pisa.

13:30. Har funnet en liten, fin resturant med hyggelige folk og god mat.

Mange, mange timer senere: Stikker bort til tårnet og tar bilder, setter oss i en hestevogn og får guidet tur rundt i byen, og drar deretter innom alle mulige jalla-sjapper for å få med oss suvenirer, solbriller og t-skjorter. Og litt is, såklart :)

Det klassiske bildet som aldri helt fungerer måtte jo tas, hehe...

..Og ellers fant jeg noen flotte appelsintrær vi virkelig prøvde å få fine bilder med (uten suksess) og denne fantastisk søte bamsen :) Forhåpentligvis skal vi tilbake til byen om kvelden, for å gå opp i selve tårnet og kanskje inni katedralen ved siden av. Har vært i Pisa tre ganger uten å gå opp i det tårnet nå, så jeg er litt gira på det ja... :D

Hva har dere gjort i dag?

-EK

Antrekk 21.06.16

Dagens antrekk!

I dag var det varmere enn i går, og turen gikk til Pisa! Her har vi vært en god del ganger før, men det er alltid kjekt å komme tilbake til :) Bilder og oppdatering kommer senere. Nå har jeg nettopp tatt meg en dukkert i bassenget, og prøvd å overleve all myggen som bestemte seg for å spise meg opp... Fotballkamp står på tv-en som vanlig, og snart skal vi spise pai til sen middag. I morgen og resten av uken er det meldt 25 til 30 grader- så da blir det fram med de tynneste klærne!

-EK

Jeg overlevde førsteklasse

Det gikk plutselig opp for meg- jeg er ferdig med vgs 1.klasse! 

Jeg husker hvor spent jeg var uka før skolen startet. Det gikk faktisk ikke en time engang uten at jeg hadde tenkt på hva jeg skulle ha på meg, vurdert hvordan lærerne kom til å være, klassen, om jeg kom til å få venner eller bli helt aldeles alene osv, osv. Men så gikk det så bra, da! Fått meg venner og gode karakterer og hele pakken, eneste negative er at jeg har brukt i overkant mye penger på mat... Ulempen/fordelen med å gå på skole midt i byen, hehe. 

Jeg slapp eksamen, jeg fikk et karaktersnitt jeg er fornøyd med OG jeg GLEDER meg faktisk til fagene jeg skal ha neste år- så alt er egentlig utrolig bra?!


Så, til alle dere som nettopp gikk ut av tiende klasse og skal begynne på vgs til høsten: Det går greit. Dere overlever nok førsteåret, dere også :)

-EK

Twilight innspilling + storhandel

DCIM\100GOPRO

DCIM\100GOPRO

DCIM\100GOPRO

Heii!

I dag bestemte vi oss til å dra til en by vi har besøkt ganske mange ganger før, men likevel alltid vil tilbake til: Volterra. Dette er en fjell-landsby hvor de har utallige suvenirsjapper, billige klesbutikker og utrolig god pizza og is. Vi fant også den kjente kirken hvor den andre Twilight filmen ble spilt inn i! Etter lunsj, shopping og is-spising dro vi til en matbutikk og handlet inn til huset. Det var mye snop og lite av det vi egentlig skulle ha tak i der, men vi fikk nå kjøpt en del likevel. Vi har i hvert fall nok milka sjokolader og cola-bokser nå, hehe...

I morgen snakkes det om tur til Pisa eller Firenze, så det blir nok bra uansett! Bilder fra digitalkameraet kommer så snart jeg får redigert dem, har foreløpig bare GoPro-bilder her :) Hvordan er været i Norge, da? Hva gjør dere på? 

-EK

ItalyyHeihei!

Nå har jeg vært i Italia i to dager, tre hvis vi regner kvelden vi ankom Roma. Har kjørt til Toscana og funnet frem til huset vårt, og i dag har vi bare slappet av. Badet, solt oss, hørt på musikk, drukket litt i overkant mye fanta og tatt bilder av blomster, haha. Akkurat nå tordner det, så jeg fant ut det var et fint tidspunkt å slå seg ned med pc-en (egentlig er vel ikke det så smart, men jaja). Senere i dag snakkes det om at vi skal ta en tur til en landsby og spise is, og i morgen skal vi forhåpentligvis på utflukt. Jeg gleder meg! Flere bilder av huset kommer straks :)

-EK

Hvorfor jeg er et merkelig menneske

Jeg er et merkelig menneske. Og det tenkte jeg å vise dere i noen funfacts om meg i dag :)

-Jeg leser alltid halvveis i en bok før jeg gir opp, aldri mindre. Hvis jeg først har begynt, skal jeg klare meg i hvert fall halvveis, uansett hvor dårlig den er!

-Musikksmaken min er helt på tur, jeg hører på en merkelig miks av sanger OG jeg går lei sanger utrolig fort.

-Neglene mine er alltid lange

-Når det gjelder retningssans er jeg helt ute, jeg aner ikke hvor jeg er og jeg klarer aldri å finne veien dit jeg skal på egenhånd, hehe.

-Vekkerklokka mi er stilt ti minutter for raskt, så jeg tror alltid jeg har dårligere tid enn jeg egentlig har

-På barneskolen var jeg kjent for å lese så mange bøker, så elever kom faktisk og spurte meg om lesetips

-Jeg synes det er mer behagelig å gå i kjole enn joggebukse/hettegenser

-Når jeg var liten fikk jeg alltid sprite når jeg var kvalm, og nå blir jeg kvalm av smaken av det og drikker det kun når jeg er syk

-Jeg har lest Harry Potter bøkene tilsammen 69 ganger

-Når folk spør hvor gammel jeg er, holder jeg på å si 15 år hver gang... Og jeg blir 17 om en måned.

-I følge iTunes har jeg hørt Taylor Swifts sang "I knew you were trouble" 788 ganger. På to år.

-Jeg aner ikke hvordan man setter på en klesvask

Gi meg noen morsomme fakta om deg?

-EK

Memories
Jeg er så gira! Det er ferie, dere?! 

I dag går avreisen til Italia,og jeg har gledet meg til dette i måneder, så ja, jeg er veldig glad akkurat nå. Vi skal til Toscana, samme sted som i fjor og året før der og året før der... Men først skal vi en tur til Roma, så det blir nytt! Har samla noen bilder fra sommeren i fjor og i forfjor, og jeg gleder meg bare er og mer. Sitter her og funderer over alt jeg skal gjøre når jeg kommer frem:

-Hoppe i bassenget

-Spise is etter is etter is

-Lage videoer med søskenbarna mine (elsker det)

-Ta masse bilder

-Sole meg (hvis jeg har tålmodigheten)

-Pizza!

-Høre på throwback sanger i bilen og synge med for full hals

-Prøve å fange en firfirsle (har seriøst prøvd på det i fire år)

-Sove så lenge jeg vil

...Med andre ord blir det nok en super, fantastisk, utrolig bra ferie. Yay!

-EK

Oppbrukt flaks

Hei!

Nå sitter jeg med foten på en pute og ser på pewdiepie spille amnesia, mens jeg egentlig skulle pakket, ryddet rommet og vasket badet før i morgen. Woooh jaja, jeg har i hvert fall en litt god unnskyldning: Jeg vrikket foten når jeg skulle hente lillebror i barnehagen, og nå halter jeg rundt overalt. Hvem vrikker foten to dager før avreise til Italia? Yep, me. 

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre dette, om jeg får meg krykker innen en dag eller om jeg bare skal halte rundt omkring.... Men jaja. Sånt skjer! Jeg kom i hvert fall ikke opp i eksamen, og det er en så stor glede i seg selv at alt går fint. Kanskje jeg brukte opp flaksen min der? Mye mulig. Nå skal jeg spille sims og utsette alt jeg egentlig må gjøre enda litt lenger, så blogges vi :)-EK

AntrekkKjole fra Gina Tricot, blomsterkrans fra glitter, sko fra New Balance (som ikke passet inn i det hele tatt men det var det jeg fant)

-EK

Summer vibes

Fire dager til ferie, dere. Fire dager.


For øyeblikket sitter jeg enten og gråter hjertet mitt ut pga. eksamen eller så er jeg lykkelig fri i to måneder, hehe. Forhåndspublisert innlegg, så vi får se hva som skjer! Bildene er fra gårsdagen, hvor jeg både var på hytta og rakk å bade litt, og i bursdag til søskenbarnet mitt på ni år. Mye god mat, som alltid, og mye gøy å gjøre. Fikk kjøre tube bak båten og greier, veldig kjekt!

Om fire dager reiser jeg til Italia, og jeg gleder meg så.sykt.masse. Det er lenge siden jeg har vært SÅ gira på noe som helst, dette blir så bra! Så lenge jeg klarer å holde meg frisk i tre uker til og jeg ikke glemmer å pakke noe veldig viktig skal det gå fint :) Hvor skal dere i ferien?

-EK
 

 

Fest, hytter og fisk

Heii!

Da var kamera på plass, pc-en plassert i fanget og meg godt nedi lenestolen igjen. For en helg! På fredag var det trinnfest med skolen, som varte lenge og var veldig kjekt- og jeg ble kjent med en del nye folk. Var litt utslitt på lørdag da, men det var bare å stå opp og pakke bagen, for nå var det hyttetur som venta. Vi ble overrasket med regn og noen timer med bok-lesing (noe som var helt ok for min del), og så kom sola frem likevel. Vi dro på fisketur og fikk syv fisk- fornøyd med det!

Her er halve fangsten, og gjett hvem som fikk den største, da? Joda, for en gangs skyld fikk faktisk jeg størst og flest fisk :D *stolt*
Resten av helga kommer i et senere innlegg, nå skal jeg nemlig lage meg noe kveldsmat og nyte siste fridagen før det smeller i morgen. Da er det muntlig eksamenstrekk- krysser alle fingre og tær for at jeg slipper!

-EK

Fri og forvirra

Hei!

Kameraet mitt har stukket av, eller rettere sagt ligger det på hytta (håper jeg)- så derfor har det blitt dårlig med blogging! Liker ikke å gjøre ting halvveis, og når jeg ikke får tatt skikkelige bilder blir det litt sånn. Men! Jeg henter det i morgen, så nå er jeg tilbake :) Dagene går egentlig ganske raskt forbi, vi har plutselig mye fri fra skolen og jeg vet ikke helt hva jeg skal finne på? Har vært på strandtur og i går var jeg i byen og på forestilling med Therese hele dagen, og i dag har jeg ingen planer, haha. Ligger på sofaen og vurderer å lage frokost, og så får vi se hva jeg ender opp med å finne på :)

Noen ideer?

-EK

Ballerinas

Da var danseforestillingene over for i år! Jeg har virkelig storkost meg og er veldig fornøyd med begge dansene mine. Var spesielt gøy å få danse i skikkelige ballettkjoler i år, tidligere har vi hatt lange kjoler og ikke store skjørt. Og jeg fikk være rosa! Superfornøyd :D Nå skal jeg virkelig slappe litt av denne uka her, og så smeller det på nytt med pianokonsert på fredag. Blir nok bra, det også!-EK

Forestilling x4

Heihei!

Nå er jeg sliten, altså. Har vært fullt kjør med danseforestillinger i hele dag, fra klokka åtte til nå. Hadde to forestillinger + generalprøver i dag, og skal ha en til i morgen. Phu! Det var veldig kjekt, da, har storkost meg både på scenen og i garderobene. Danser med en veldig livlig gjeng, så det ble både karaoke og pizzaspising i pausene :) Jeg danset jazzdans, og var en ape (av alle ting) i år, hihi. Fikk masse skrøyt av både folk på gata som likte frisyren vår, og selvfølgelig foreldrene som så på oss. Vellykka dag!

Nå skal jeg sove, sove, sove, og så er det på´n igjen i morgen med både piano OG danseforestilling, heh :D

-EK

Cupcakes og tordenvær

Heihei!

Nå tordner det noe veldig utfor her, så jeg vet ikke hvor lenge jeg tør å sitte på pc-en, hehe... Er litt paranoid når det kommer til sånt. Men! Jeg rekker nok å fortelle dere litt om dagen min likevel :) Startet med å sove litt lenger enn vanlig; vi slapp nemlig mattetimen og møtte opp klokka 10. Hadde presentasjon i både spansk og engelsk, og en liten Starbucks-date med Karianne innimellom, tihi. Veldig grei dag! Etter skolen hadde vi snakket så mye om cupcakes og smultringer at jeg og Helene stakk ned på matkroken og kjøpte oss litt søtsaker, haha... Ble jo så sulten!

Senere i dag skal jeg på dans, akkurat som resten av denne uka- og så skal jeg se paradise finalen! Må jo nesten det, heh :D Hva har dere gjort i dag, da? Ooog hvem tror dere vinner finalen i år? Nå tordner det helt sjukt her, så vi snakkes!

-EK

To do list: This summer

1.juni. 17 dager til ferie.

Hva skal jeg gjøre denne ferien? Vel, planene er ikke helt satt, men jeg har noen mål jeg har veldig lyst til å fullføre- så her er de! Kanskje dere får noen gode tips til hva dere kan finne på?

-Ha Disney film maraton

-Overnatte i telt

-Lære meg nye danser

-Lage hjemmelagede smultringer

-Spise is til middag (yes, jeg er 5 år i hodet)

-Feste søte brev til ballonger og sende dem ut fra et fjell/høyt sted


-Ha tidenes vannkrig

-Finne ut mer om hjemstedet mitt, oppleve nye steder her hjemme

-Spille "messy twister"- altså twister, men med maling på alle fargene. Så det blir ganske rotete og klissete til slutt :D

-Fly en drage

-Designe/lage min egen t-skjorte

-Høre på throwback sanger

-Se ferdig hele walking dead, hehehe

-Lakke neglene mine et skikkelig avansert design og faktisk få det til å se fint ut 

-Og selvsagt, lese ut MINST 10 bøker :)

Har du en bucket list for sommeren? Eller fikk du kanskje noen ideer nå? :)

-EK