juni 2014

Let`s go to the beach, eachHei dere!

Denne dagen startet med sen frokost, en liten dukkert i bassenget også en lang biltur til nærmeste strand. Vi var her en gang i forfjor, og det vi (jeg) husker best fra da er den ekstreme vinden. Likevel var det en kjekk opplevelse, så jeg så frem til å oppleve det igjen. Vel fremme gikk vi ned på stranden, 13 stk, med over halvparten unger. Og gjett hva vi så? Rødt flagg. Med andre ord- ingen bading. Det startet kjipt, men etterhvert våget vi oss uti likevel. Bølgene var enorme, så vi holdt oss veldig nær land. 

To badevakter kretset rundt oss hele tiden, så jeg følte meg ganske så trygg, heh! Det var utrolig herlig å bade i saltvann, for en gangs skyld. Vi spiste litt, badet mye og ungene lagte sandslott. Så ble det en kjekk dag likevel.

Nå har jeg akkuratt proppet i meg ferdigpizza, riktignok hakket bedre enn grandiosa, men likevel. Strømmen går annenhvert minutt her, så jeg får vel legge fra meg pc-en!

-EK

Eksperiment: Vidvinkel-linseHaha, rare bilder? Eksperimenterte litt med fars vidvinkellinse. Er ikke meningen man skal plassere gjenstander nær linsen, men ta bilde av store ting og få et større perspektiv. Men det er jo gøy å leke seg litt også, så hva syns dere? Bena mine ble skikkelig små på noen av bildene, haha. Skal redigere og legge ut flere senere, nå venter faktisk frokosten her i Italia! #ferie

-EK

Firenze #1Gamle bygninger, flate tak, iskrembarer ved hvert hjørne, lange menyer fullt med pasta og pizza, billige boder med ivrige selgere.

-EK

Firenze: Wich one?Farger eller sepia?

-EK

Dagens fangst

...Ignorer fjeset mitt her...

Dagens fangst+ litt natur. Vanskelig å huske å ta bilder (selfies) når jeg gjør så mye hele tiden, heh... I dag gikk turen til Volterra, en litt større by vi har besøkt flere ganger før. Er nok en av favorittbyene, de har så utrolig mange billige og fine butikker! Selger omtrent det samme i alle da, men likevel. Fikk kjøpt ny dagbok (ja, jeg skriver i feriene), pluss et nydelig smykke til kun 2.90 euro! Altså... jeg hadde vært gal hvis jeg ikke kjøpte det...

Ellers har vi filmet myye, badet og spist oog ja. Føler det er litt liten vits i å skrive hva som skjer her, for det er stort sett det samme hver dag... Tenker på video, hva vil dere se?

Kos dere hvor enn dere er!

-EK

Paradis på jord

Denne krabaten har vi sett mye til! Han og "vennene" hans er overalt her, er alltid en i nærheten. De er ganske søte, da?

//Topp Ginatricot, shorts hjemmelaget

DETTE er paradiset mitt for tiden. Verdens herligste sted, Italia,Toscana. Er faktisk 3.året på rad vi er her nå, så jeg kan trygt si at vi liker oss her! Bildene er fra i dag og litt fra i går. Vet ikke helt hva jeg skal si... haha, vi blogges!

-EK

Waves
Noen ganger smiler livet, noen ganger ikke. Noen ganger går det oppover, også går det nedover.

Waves

-EK

Photoshoot #2 Fly away...
-EK

I love summer tag- VIDEO!

Her er den, finally. Kommenter hvilke videoer du vil se videre! 
-EK

 

The fault in our stars

Den filmen var trist. Altfor trist.

Kom nettopp hjem fra kino, og åååhh så trist den filmen var! Det er seriøst den fineste filmen jeg har sett, men likevel... for en slutt! Jeg og Therese satt og holdt hverandre i hendene under hele filmen, og bare gråt og gråt... Heh. Der har du meg på kino! Neida, la oss tenke positivt... Ferie i morgen!! Woh, føler plutselig 10.klasse kom faretruende snart her... 

Har du sett The fault in our stars? Flere som skal bort i ferien?

-EK

Vindfull sykkeltur...

Heii :)

I dag var klassen på sykkeltur. Det startet litt dårlig, var kvalm og det blåste noe sykt. Men vi kom oss frem, begynte å spise og slappet helt av. Noen bada, jeg frøys og spiste sjokoladepudding. Ikke lurt... Ble enda mer kvalmen etterpå. Endte med at læreren kjørte meg og Therese hjem, så vi slapp å sykle. Hun hadde Cabriolet uten tak da, såå det var helt greit for meg haha XD

Nå har jeg akuratt filmet en video til dere: I ♥ Summer tag! Håper den blir bra, skal redigere den litt nå. Senere i dag er det fotografering til konf-bilder, håper jeg er bedre da. Får kanskje prøve å spise noe annet enn sjokoladepudding nå ...Hva gjør dere i dag daa? Og hvilke videoer vil dere se fremover?

-EK

 

Photoshoot: Fly away...Bildene tatt med Nikon 2500D, av Karianne, Tone og meg selv. Og ja, de skal være ganske mørke.

-EK

Italy- here I come

I det siste har det skjedd så mye gøy, jeg kan nesten ikke tro at ferien er her om fire dager?! Hva skjedde med mai  egentlig..? Og ferie = ITALIA! Vi drar sammen med tante, onkler, søskenbarn og mormor, til samme sted som i fjor. Var faktisk der i forfjor og haha, liker oss på kjente steder? Neida, jeg personlig elsker å oppleve noe nytt, men der vi leier hus er det utrolig mye forskjellig å gjøre. Ikke bare er huset veldig luksuriøst og fint, men ettersom vi leier hele huset, har vi alt for oss selv. Basseng, flere hager, grillhytte, utsikt osv. Vi reiser til forskjellige småbyer når vi vil, og opplever noe nytt hver dag. Gleder meg veeeldig nå, haha!

Litt bilder fra i fjor:
Haha, ser at bildene kunne vært bedre... Får gjøre det bedre denne gang! Har med speilrefleksen tror jeg, og da blir det bilder skal du se!

Flere som skal til fantastiske Italia i sommer? Hva skal du?

-EK

Siste uka

Nå er det snart ferie, dere. Denne uka telles egentlig ikke som skoleuke syns jeg. Lite å gjøre, mye vasking og rydding, bytting av klasserom osv. På onsdag drar vi på sykkeltur (igjen), og er borte hele dagen. Gleder meg faktisk til å gå på skolen i dag, haha! La meg litt for sent i helga, men fikk sovet litt ut i dag. Ï går var en herlig dag. Det var så varmt! I forhold til Stavanger er det jo sydenvær i Egersund, og det var ganske greit. Vi var på tur til skolen der nede, og der koste vi oss masse :) Bilder kommer når de er redigert. 


Søte jenter som gjør seg klare for bursdag, hihi ♥

Da var det skolen next! Hva skal du i dag?

-EK

Beste jentene

Fineste bursdagsbarnet :)

Hellu!

Dette har vært en av de beste dagene i 2014, haha. Våknet med mine skjønnaser Tone og Karianne, på hyttetur. Og etter det har egentlig dagen gått i ett! Fatter ikke at klokka er halv tolv allerede. Vi har bl.a bada, solt oss, tatt bilder (mange fine og mange...ikke så fine...haha!), spist kake og snop og hoppet på trampolinen, haha (forever barnslig). Nå har vi redigert bilder og sett på gamle x-factor adutions og slappet heelt av. Bedre får du det ikke! Karianne ha bursdag btw, så hun fikk en veske, en scrapbook og øredobber :)

Hva har dere gjort i dag? Si gratulere til bursdagsbarnet da

-EK

De fineste sommerklærne- boohoo.com!

Boohoo.com, dere. Det er sommerens nettside dere! Alle plaggene her er derfra, og jeg lover dere: Alle koster 20£ eller mindre! Vet om en som kommer til å bli sittende inne på pc-en i sommer...haha neida. Men de har utrolig mye fint, alt fra enkle, basic plagg til mer vågale. Jeg personlig elsker pastellfarge-trenden for tida, så det ble en del av det.Det armbåndet der trenger jeg! Altfor fint :(

-EK

Dagens outfitDenne dagen har vært skikkelig morsom- og bedre skal det bli! Brukte HELE skoledagen på å øve på et norksskuespill (Peer Gynt elns), noe som var ganske kjekt, ettersom vi kunne replikkene våre og slappet litt av. Var en kjapp tur hos tannlegen, og rakk akkurat tilbake for å fremføre stykket. Fikk også vite hvem som fikk forskning i valgfag til neste år, og det ble ikke meg! Noe som betyr at jeg er ett skritt nærmere valgfaget jeg virkelig vil ha: Sal og scene (skuespill, dans, film osv). Woooh, kryss fingrene for meg!Dagens outfitbilder, tatt av flinkeste lillebror. Jakke bikbok, Bluse Zara, Bukse Vero Moda, Sko Georgs, Smykke bikbok og armbånd bikbok. Elsker det armbåndet.

Nå drar jeg straks på hyttetur med to av mine beste venner. Skal feires bursdag til Karianne der, så dette blir bra! 

Hvordan har din dag vært?

-EK

Bytur og skolefri!

Heii

I dag hadde vi fri fra skolen av en eller annen grunn...? Klager ikke jeg da, sov over hos Tone og våknet opp til tidenes prinsessefrokost. Her snakker vi kakao, speilegg, bacon, baguetter og ja jeg vet ikke hva vi ikke hadde jeg hahah. Fikk ikke bli der så lenge da, tok bussen til byen hvor jeg møtte mor ganske tidlig. Vi var på en etterlengtet shoppingtur, endte opp med myemye fint! Så jeg lurer: Vil dere ha innkjøpsvideo? Vet ikke om det er verdt det å lage en hvis det er like greit med et innlegg. 

Atm ser jeg på gamle Bethany Mota videoer og vurderer å lage meg mat (sulten).. Er ganske utenkelig at jeg skal på skolen i morgen, føler omtrent ferie er her nå!

-EK

26 grader?!

Wow, været i dag har virkelig ikke klart å bestemme seg for hva det skal være i dag. Først kjølig, så 26 grader (!), så pøsregn og kaldt og nå er det sommer igjen. Forvirrende... Var herlig med varme på skolen da, men det var selvfølelig varmest når vi hadde gym... Ti ganger så slitsomt! Var uansett en fin dag, fikk gratis lunsj og gå hjem tidligere :) Ellers gjør vi veldig lite på skolen for tida, tror alle bare venter på 20.juni nå.. Sommerferie! Kan ikke beskrives med ord hvor sterkt etterlengtet den er, haha.To uredigerte bilder fra noen dager siden. Var i bursdag til søskenbarnet mitt idag, forresten! Koselig som alltid, spiste til jeg sprakk og slappet heelt av. Sånn det skal være!

-EK

Bytur- innkjøp!

Heihei :)

Denne dagen, dere. Har vært innholdsrik for å si det sånn! Startet med at jeg ikke fant veska jeg skulle ha med på skolen, så måtte ta en annen- men så fant jeg den rett før jeg skulle dra, så da pakket jeg om på 2 minutter før jeg måtte ut. Kom på skolen, var der og øvde på Peer Gynt- skuespill (veldig forvirrende) i to timer, sluttet klokken 11. OgSÅ begynner den kjekkere delen av dagen, haha. Jeg og tre venner dro nemlig til byen! Geniale som vi er fant vi ut at det sikkert ikke var så mange folk der nå, klokka var jo 11 så folk var på jobb og skole. Vel, vi kom frem... Og det var proppfullt av folk. Det viste seg at to cruiseskip hadde havnet i Stavanger, og aalle skulle jo ut på shopping/cafe. Yey.

Vel, vi koste oss uansett, og jeg endte opp med ett gullarmbånd, en søt blomstrete topp og et par hemmelige saker dere snart får høre mer om :)

Tok oss en is på deli de luca, velfortjent syns jeg. Var jo så utroolig varmt, og smarte meg hadde svart langbukse på...#typiskSøt topp fra New Yorker, 89;

Var fullt salg på bikbok, så vi ble litt crazy der inne, haha.... Var litt stolt når jeg endte opp med kun ett armbånd! Verdens fineste, da. På tilbud fra 129; til 39;! 


Oog det der er lommeboka mi fra London, haha. Følte for et bilde av den også, er egentlig ganske fin? Kr 40; elns

Og der har du mei i dag!

-EK

Mattetentamen er FERDIG

Noen ganger er det lov å gå crazy med overskriftene ikke sant..? 

Mattetentamen- check! Åh, for en herlig følelse. Det gikk ganske bra, fikk litt liten tid på del 1, og det var mye rart på del 2 altså... Jaja la oss ikke snakke om den. Kom hjem fra dans for noen timer siden, også har jeg bare gjort noen lekser vi tydeligvis ikke trengte å gjøre (yey), sett gjennom all verdens blogger og snakket med folk på facebook. #ivet Sitter i skrivende stund og vurderer å bli med til byen i morgen, men samtidig vet jeg ikke om jeg gidder... Var der i dag, så da gidder jeg sikkert ikke dra dit i morgen, haha. Latskap :)

-EK

Oppskrift: Sommer-smoothie!

Er det noe jeg forbinder med sommer, er det smoothies. Ingenting er som å sette seg ned i sola, med et helt nytt magasin på bordet og en iskald smoothie i hånda. Jeg lover dere, det er himmel på jord. Ettersom jeg elsker å lage smoothies og har laget ganske mange, tenkte jeg å dele en av dem med dere. Denne lager jeg ganske ofte, og det er lett å finne sin egen personlige vri på den. Vet ikke helt hva jeg skal kalle den, kanskje bærsmoothie elns. Her er oppskrift:

______________________________________

Ca 1dl eplejuice eller vann

1 dl frosne bær (du kan ta hva du vil, jeg pleier å

kombinere bringebær, blåbær og bjørnebær, mmm)

En halv banan

1ts vaninljesukker (kan sløyfes, men det gjør alt mye

bedre)

Hvis du ikke har frosne bær kan du gjerne bruke friske bær.

Da tilsetter du bare 2-3 isbiter, for å få en iskald smoothie.

Så er det bare å kjøre blenderen, og vips! Du har

tryllet frem dette her:

 Mmm :)

Noen som fikk lyst på?

-EK

 

Best day of my life

Denne sangen, dere. Får frem det beste i meg, haha!
I dag er det avslutning på skolen, skal straks fikse meg. Er jo bare 9.klasse, så ingen big deal. Koselig uansett da! Ellers har vi enda en matte heldags på torsdag, phu... Men det er den siste! Etter denne uka har vi ingenting å gjøre (liker jeg å tro da), så det skal bli herlig å ta helg snart. I morgen er det muntlig for 10.klasse, så vi i 9. blir "kastet ut", haha. Drar på sykkeltur til en strand og griller, så tror det blir ganske så bra :)
Hva skjer i resten av verden i dag, da?
-EK

Ukas bilde

Vet ikke helt, må bli et av disse tre? Hvilket er deres favoritt?

-EK

Ti ting som gjør meg glad

-Neglelakker i pastellfarger

-Det nye kameraet mitt

-Denne sangen:

-Ferie om to uker

-Saltvann

-Blomsterkranser

-Babylips

-Once upon a time (serien)

-Smoothies

-Vennene mine ♥

Hva gjør deg glad?

-EK

Sommeridyll og olabilAhh, sommerfølelse! Da var det juni, dere. Nå er det 18 dager med skole og stress ogsåå er det fri! Gleder meg helt vilt til ferie nå, dere aner ikke. Det virker helt uvirkelig å bare slippe å tenke på skole og lekser i to måneder. I det siste har skolen overtatt hele livet mitt haha, både helger og kvelder har gått til skolearbeid. Ganske kjipt, når det eneste du vil er å være ute i det fine været og leve livet ditt. Men men, nå er det altså bare 18 dager igjen! (Ja, jeg teller ned)

Dette er forresten resultatet av to dagers arbeid på hyttetur. Olabil! Jeg og lillebror Tønnes snekret den sammen (proud). Planlegger å sette inn dashbord med plass til mobil og koppholder, ratt, bremser og male hele bilen rød. #bilnerds haha :)

Hva gjør du i dag? Syns om bilen? :)

-EK