Drømmedestinasjoner

Drømmedestinasjon: Bejing

Jeg har fortalt om masse strandferier rundt om i verden, men storbyer er det litt færre av. Jeg har allerede vært i London, Houston, Paris og Roma og tenkte liksom at det var det..? Men så slo det meg plutselig hvor mange fantastiske byer jeg aldri har vært i, men som høres så spennende ut at jeg bare måtte google litt, hehe :) Så her kommer en drømmedestinasjon i Asia; Bejing!

Jeg vil:

-Gå rundt i gatene

-Kjøpe rar mat på markeder

-Se på de høye skyskraperne

-Den kinesiske mur, så klart


-Spise alt med spisepinner

-Se den forbudte by! Det er et stort mål på bucketlisten min, altså

-Sitte på en benk og se på mennesker

-Få med meg en drage-festival! 

-Se "Rainbow-mountains", helt utrolige fjell i alle regnbuens farger. Helt sykt.

-Kjøpe noe panda-inspirert

-Leie sykkel og oppleve Bejing på ordentlig Bejing-vis

-Shopping! Her har de jo absolutt alle merkevarene, bare med fake merke... :D

Jeg vil egentlig bare oppleve kulturen, hvordan de lever og hvordan det er å bo så mange på et sted. Det er jo helt vilt i forhod til lille Sola, hvor jeg bor! Senere i år får jeg oppleve Asia for første gang; jeg skal til Philipinene!! Gleder meg helt vanvittig, men mer om det senere. Håpe dere ble litt fristet til å stikke til Kina, så snakkes vi :)

-EK

Drømmedestinasjon: Seychellene

Hei! 

Det er søndag, som betyr gjøre-seg-klar-for-uka-dag, som betyr en ny drømmedestinasjon, haha. Må ha noe å drømme om når jeg sitter i fysikktimene :) Denne gang har jeg utforsket en øygruppe nord for Madagaskar; Seychellene!

Hva kan man finne på her?

-Først og fremst, dra på alle de fantastiske, lange strendene med krystallklart vann så langt øyet kan se. "Anse Lazio" er kåret til den sjette beste stranden i verden!

-Dra på firehjuling-tur i jungelen, for å oppdage natur og dyrearter du aldri har hørt om engang

-Ta båt til "Curieuse Island", og se havskildpadder i sitt naturlige landskap.

-Hvis du vil få bedre oversikt kan du ta fjellturen opp til "Morne Blanc". Fantastisk utsikt!

-For shopping kan du dra på det lokale markedet "Victoria Market"! Jeg personlig elsker markeder, så dette hørtes veldig gøy ut :)


-En fantastisk fin bygning i hovedstaden er "Tempio Hindu".

-Midt i sentrum av hovedstaden er det et klokketårn som er veldig kjent, verdt å ta et bilde ved.

-Og så kan du alltids dra på enda en strandtur...

-Og enda en...

Haha, det var faktisk litt vanskelig å finne ting å gjøre her- bortsett fra alle de tusen strendene de har. Men en skikkelig strandferie slår vel heller aldri feil, så jeg vil definitivt sette dette på reisemål-listen :) Hvor ville dere dratt på ferie akkurat nå? 

-EK

Drømmedestinasjon: New Zealand!

En ny uke har startet, og det betyr: Ny drømmedestinasjon! Denne gang har jeg utforsket litt av hva Oseania har å by på, via internett, så klart :) Jeg har alltid hatt lyst til å oppleve Australia, men en del av kontinentet jeg ikke har tenkt så mye over, er New Zealand. Det jeg vet om New Zealand er: 1.De har kiwi som nasjonalfugl. 2. De har fantastisk natur. 3. Mest sannsynlig like mye edderkopper og andre skrekk-insekter og dyr jeg ikke vil treffe på. Men nå har jeg altså funnet ut litt mer, så her er hvorfor jeg vil til New Zealand og hva man kan finne på der:

- Dra på kajakk tur over "Milford Sound", og oppleve naturen der

-Fjelltur til "Mount Maunganui" og nyte utsikten

-Tongarino Alpint- tur, denne er nok litt mer krevende! Her får man sett turkise innsjøer mellom fjelltoppene, sludd, snø og is og det meste, tror jeg.

-Besøke Pukekura Park, som skal bestå av forskjellige kulturer og flotte planter, elver osv. 

-Se på selunger i ohio waterfalls! Gratis :)

-Se på sauer :))) Jeg elsker sauer

-Besøke en Maori landsby, som "Tamaki Maori Village". Her blir man møtt med et velkomstrituale, kan få servert tradisjonell mat og oppleve en helt ny kultur. Wow!

-De har en nasjonalpark kalt "Fiorland", hvor naturen er godt tatt vare på

Har noen av dere vært i landet? Det ser jo helt utrolig ut!! Og huks spørsmålsrunden min :)

-EK

Drømmedestinasjon: Macchu PicchuHeihei!

Denne uka har jeg egentlig kost meg hjemme, kom jo nettopp hjem fra ferie i Italia. Dermed har jeg faktisk ikke kikket så mye på reiser som jeg pleier, haha, men jeg har i siste liten funnet ut at til Peru- der vil jeg! Selve landet høres veldig spesielt og annerledes ut, på en måte, og dessuten har jeg aldri vært i Sør-Amerika. Det jeg aller helst vil se, er likevel Macchu Picchu, den gamle steinbyen skjult i fjellene. Jeg har jo spansk som andre fremmedspråk og vi har hatt flere presentasjoner og prøver i akkurat dette, så jeg føler jeg har litt peiling når det kommer til historie- men tenk så kult å få se det med egne øyne! 

Har noen av dere vært i Peru, kanskje? Hva er din drømmedestinasjon nr.1 akkurat nå?

-EK

Drømmedestinasjon: Thailand

Nå er jeg riktignok veeldig fornøyd og lykkelig i Italia, jeg, men ettersom jeg maser så mye om dette landet i hver eneste bloggpost tenkte jeg at jeg skulle poste en drømmedestinasjon denne uka også: Thailand! Thailand høres så eksotisk og spesielt ut, men jeg har egentlig aldri tatt meg tid til å finne ut noe mer om det... Så hva kan man egentlig finne på i Thailand?

-Besøke "Temple of reclining Buddhas", hvor store og små Buddha statuer er plassert i flere svære templer, farget i gull

-For å komme seg rundt i byen kan man reise med såkalte "Skytrains", som går over byen og skal være veldig effektive

-Gå turen opp  til Koh Phi Phi utskikkspunkt, hvor du kan se utover store deler av byen og den vakre naturen

-Besøke et elefanthjem!

-Dra på strandtur, altså- hvem vil vel ikke vandre langs en av Thailands hvite strender?

-Du kan besøke et skilpadde-hjem

-Kjøre en sånn fancy, liten bil/sykkelvogn rundt og få guidet tur

-De har et badeland kalt Ramayana Waterpark, med litt dyre måltider men veldig mye moro, i følge tripadvisor :P

-Ta dykkersertifikatet og oppleve livet under vann, med alle de merkelige og vakre artene vi ikke har her i nord

-Dra på marked! Disse finnes omtrent overalt, og det selges både frukt og grønt, klær, sminke, du kan klippe håret, ri på elefanter eller få deg en båttur, sånn ca alt du kan tenke deg ++

Så, nå frister det faktisk enda mer enn før å stikke til Asia, hehe.. Flere som kunne tenke seg dit? Hvis du kunne vært hvor som helst i verden akkurat nå, hvor ville du vært? :P

-EK

Drømmedestinasjon: Senegal

Heii!

Nå er det på tide med enda en drømmedestinasjon, og denne gang har jeg tenkt litt mer utenfor boksen. Valget falt på Senegal, som er et lite land i Afrika med tropisk klima, høye temperaturer og fantastiske fotomuligheter, hahaha... Det er faktisk sånn jeg ser på når jeg drømmer om reiser, tihi. Med andre ord et perfekt land å besøke, tenker jeg?

Så, hva kan man gjøre i dette landet?

-Dra på strendene rundt Cap Skiring. De sies å være de vakreste på kontinentet, og likevel sjelden fulle av folk. Perfekt?!

-Besøke naturparken/nasjonalparken i Saint Louis. Her kan du også få en båttur og oppleve dyrelivet.

-Historisk kan man besøke "La maison des Esclaves", som var siste stopp for de innfødte som ble tvunget over til Amerika for å være slaver der. Selvfølgelig trist, men historisk et viktig sted.

-Sjekke ut den rosa innsjøen, "Lago Rosa". Den farges rosa av alger i sesongen November- Mars, og det er såå vakkert ut!

-Kjøre båt over til Fadiouth og oppleve den kjente kirkesamlingen med gospelkor og hverdagslivet der. Beskrives som en fargerik og humørfylt landsby.

-Klatrepark! Dette er noe for meg, altså! Accrobaobab Adventure er en svær park ute i det fri, hvor du blir tatt godt vare på og får oppleve naturen på en ny måte. Jeg elsker virkelig klatring, selv om jeg aldri har gjort noe som helst profesjonelt, så dette virket helt perfekt, syns jeg!


-Ørken. Jeg har aldri vært i en ørken, og det står (utrolig nok) veldig høyt på to do- lista. Senegal består stort sett av ørken og tørkelandskap, så her er det gode muligheter! Lompoul er en ørken med flere guidede turer. Alle omtalene herfra står på spansk, så jeg må ty til med spanskferdighetene, men det ser veldig bra ut!

-Katedralen i Dakar. Jeg nevner ganske ofte disse kirkene og katedralene jeg vil se? Grunnen er rett og slett hvor utrolig flotte de er å se på. Denne er intet unntak- tenk på alle fotomulighetene her, da!

Så, det var dagens drømmer! Nå er det tilbake til nynorsk-pugging og håping av å ikke komme opp i eksamen, haha.. Vi blogges :)

-EK

Drømmedestinasjon: Borabora

Hei dere!

Da var det søndag igjen, og tid for en ny drømmereise- eller i hvert fall drømmen om å reise, haha. Denne gang har valget falt på fantastiske Borabora, som er en fransk polynesisk øy i Stillehavet. Dette er virkelig et paradis for strandturer, dykking, og litt luksusferie hvor du ikke gjør noe annet enn å slappe av. Jeg har derfor ikke så altfor mange ting jeg vil oppleve her, men kjenner jeg meg selv rett, vil jeg fort bli litt rastløs likevel. Så her er en liste over hva man kan gjøre i Borabora:

-Dra på båttur med vinduer mot havbunnen, så du faktisk ser fisken og sjølivet under deg. Vannet er så klart at det er lett å se, og fiskene her er utrolige med alle sine farger og former. 

-Kjøre vannscooter. Altså, seriøst. Dette er det absolutte perfekte stedet for å kjøre vannscooter- hvordan kan man la være?

-Dra på delfin og hval- show. Dette er noe helt annet enn det klassiske "Sea World" i USA, her er det ekte natur! Å se delfiner og ikke minst hvaler i sitt naturlige habitat høres veldig skremmende ut for meg som er halv(hel)redd fisker og sjødyr, men likevel. Det må være utrolig kult!


-Man kan også dra på offroad kjøretur, som høres ganske kult ut. Få oppleve litt av det ekte borabora, ikke bare turistparadiset alle vet om.

-Spise sånn digg frokost hver dag- se bildet over og du skjønner hva jeg  mener.

-Dra på "The Bora Pearl Company"- tour! Vet ikke helt hva det er, men det høres kult ut. Og jeg leste at man får kjøre hoverboard under touren, og det er egentlig bra nok for meg.

-Helikopter tour over øya. Trenger jeg si mer?-Bestige "Mount Pahia" og se kirken som er plassert på toppen. Ikke så altfor lang tur, og likevel veldig fin utsikt og beliggenhet for kirken på toppen.

Så, hvem er med meg?

-EK

Drømmedestinasjon: New York

Ahh, New York. Det måtte nesten bli det første innlegget i denne serien! Jeg har vært i USA to ganger, men aldri i New York. Det er noe med den byen ass, alle vil jo dit? Gå langs de store gatene, se opp mot skyskraperne, stikke innom en café og alle shoppingsentre jeg ser.. Perfekt! Jeg vet ikke så mye mer om byen enn det jeg har sett på bilder og hørt fra andre, men her er det jeg har lyst til å oppleve om (når) jeg drar dit:

-Kjøre en gul taxi

-Ta på frihetsgudinnen

-Gå opp alle trappene til Empire State Building

-Coney Island! Fornøyelsesparker er det beste jeg vet, jeg blir helt gira bare av tanken. Stedet ser så idyllisk og samtidig uber-amerikansk ut, jeg har så lyst til å dra!

-Besøke kunstmuseum. Både "The metropolitian museum of art" og "Museum of Modern Art" ser fantastisk ut. Jeg er ikke superhappy for kunst, men dette må bare oppleves.

-Selvsagt gå på Broadway shows! Lion King står kanskje høyest på to-do lista, selv om jeg har sett den i London allerede. Men åh, musikaler og teater er virkelig fantastisk.

-Spise pizza. Amerikansk pizza = elsk-Fuerza Bruta. Dette er for deg som synes Broadway er for mainstream, eller bare vil oppleve noe helt annerledes- men sykt kult. Umulig å forklare egentlig, bare se her:

-Besøke Brooklyn Ice Cream Factory. Altså, hvem vil vel ikke oppleve en ekte iskrem-fabrikk? Får helt Charlie og sjokoladefabrikken- følelse, jeg :D

-Shoppe. Masse. Brooklyn Flea høres bra ut!

-Chinatown, åå jeg vil virkelig se Chinatown

-Oppleve en sommerfestival i området. Har aldri vært på festival, men det virker veldig som min ting, så dette har jeg veldig lyst til! Gjerne i New York også, hvor det er større enn i Norge og dermed myye bedre :)

Så, det var mine drømmer om New York! Har dere noen tips til neste reisedestinasjon? :)

-EK