5 tips mot stress

Jeg vet godt hvordan det er å være stressa. Akkurat nå, for eksempel, skulle jeg egentlig jobbet med to av tre vurderinger jeg har neste uke, jeg skulle øvd på piano, dans og helst tatt noen nye bilder, vært sosial eller shoppet julegaver, snakket med familien eller laget noe mat til senere. Men med 24 timer i døgnet sier det seg selv at alt dette her, det får jeg faktisk ikke tid til. Så jeg har bestemt meg for at jeg skal slutte å stresse sånn med alt.

Lett å si, kanskje? Ikke så lett å fullføre. Jeg har derfor skrevet ned fem punkter som gjør at du (kanskje) stresser litt mindre med alt du må fikse!

1. Ikke vær tidsoptimist. Denne her treffer meg hver gang. Jeg tenker alltid at "Jada, jeg klarer denne innleveringen på to timer" eller "I kveld skal jeg gjøre alle leksene for resten av uka". Det går jo ikke! Det eneste det ender med er at jeg blir skuffa over meg selv og føler jeg ikke får gjort noenting. Vær litt tids- realistisk.


2. En ting om gangen. Har du så mye å gjøre at du rett og slett ikke gjør noenting? Der har jeg også vært, og det funker jo overhodet ikke. Begynn med en ting, og ikke sitt og gruble på alt det andre du må få til.

3. Ikke hør på musikk når du øver til viktige prøver. Dette funker for noen, men for de aller fleste gjør det deg mer ukonsentrert enn det hjelper. 

4. Pauser! Pauser er viktig. Ta deg litt mat, les en bok, se en episode av favorittserien din eller scroll gjennom instagram. Men sett deg en tid til du skal tilbake til arbeidet- da blir alt så mye mer effektivt!

5. Finn en motivasjon. Tenk på helgen, på juleferien, på den dagen du er ferdig og kan levere det du holder på meg og faktisk si deg helt ferdig. Hold fast på den tanken, og jobb mot det! Ingenting er umulig.

Og ja, jeg vet det er tusen ganger lettere å skrive dette på en blogg og få alt til å høres fantastisk og lett ut, mens i virkeligheten er det så mye verre. Men alt ordner seg til slutt. Så bare trekk pusten, finn fram arbeidet og kom i gang. Så er det bare 22 dager til jul <3

-EK

Én kommentar


Victoria Larsen
-03.12.2016 kl:12:42


Gode tips!

Skriv en ny kommentar