Filippinene: Kontrastene

Det første jeg vil nevne når jeg tenker tilbake på Filippinene, er kontrastene. Det var kanskje det første som traff meg når vi kom ned. Vi gikk ut av flyplassen, inn i en fin bil med privatsjåfør og ut i trafikken. Og der så vi folk som tigget etter penger og banket på vindusrutene for å prøve å få solgt noe. Vi kjørte forbi svære palass av noen hus, og et par hundre meter lenger borte var det en liten landsby av blikkskur og pappesker. Forskjellene i levestandard var enorme- man var enten rik eller fattig. Ingen middelklasse.

I tillegg var det ikke tydelige fattige strøk og rike strøk, det var forskjellige folk overalt. Mellom store hus kunne man se små familier som levde i et lite telt, eller vi kunne se store hus midt i slummen. Dermed ble kontrastene enda tydeligere.


Bilde nr.1 er mitt og bilde nr.2 er hentet fra Manila:Slums (http://manila-philippines-info.blogspot.no/p/slums.html)


Kontrastene i turen min ble også ganske store: Her har vi meg på et svært kjøpesenter hvor jeg kjøpte masse fine klær, smykker og gaver fra store kjedebutikker osv, og til høyre ser vi når jeg deltok i hjelpearbeid i slummen. Ganske variert! Kommer tilbake til dette i senere innlegg :)

Det er så forskjellig fra her i Norge! Her er de fleste i middelklassen, og forskjellene er så mye mindre. Vi har en stat som sørger for at alle kan gå på skole, få seg utdanning og tjene penger. Det går nesten ikke an å beskrive engang, man må faktisk reise ned og oppleve det selv. Og det anbefaler jeg!

-EK

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar